Nové iPhony zatiaľ očakávania Applu nenaplnili. Firma škrtá ich výrobu

Očakávania boli veľké, realita je však oveľa menej pozitívna. Apple predpokladal obrovský dopyt po troch nových iPhonoch, ktoré predstavil pred dvoma mesiacmi. Výrobu preto naplánoval tak, aby na nový mobil nemusel nikto dlho čakať. Namiesto veľkého predaja však prišiel prepad a firma znižuje výrobu.

23.11.2018 18:46
iPhone Xr, Xs, Xs Max Foto:
iPhone Xr, Xs, Xs Max
debata (5)

Apple pred niekoľkými týždňami zaskočil investorov, ktorí v predvianočnom kvartáli očakávali oveľa lepšie obchodné výsledky a zvýšený dopyt po nových iPhonoch. Ich predaj sa ale nevyvíja podľa predstáv a ľudia svoje staré mobily vymieňajú v oveľa menšom počte. Informoval o tom americký denník The Wall Street Journal, ktorý citoval aj viacerých výrobcov súčiastok dodávajúcich komponenty práve do nových iPhonov.

Japonský výrobca výrazne znížil svoje celoročné vyhliadky na počet vyrobených displejov, rovnako ako britský výrobca čipov. Nižšie očakávania v objeme predaja majú aj firmy Lumentum Holding a AMS AG, ktoré pre Apple dodávajú softvér pre technológiu FaceIT. V súvislosti so očakávanými obchodnými výsledkami poklesla aj hodnota akcií Apple o 3,7 percenta.

Apple predstavil trojicu nových iPhonovov v septembri tohto roka. Okrem dvoch vlajkových lodí Xs a Xs max s cenou prevyšujúcou tisíc eur predstavil aj lacnejší model Xr. Práve oň majú ľudia záujem najmenej a Apple tak znížil plánovanú produkciu medzi septembrom a februárom až o tretinu. Kritici spoločnosti vytýkali minimum inovácií, keď aj najnovšie telefóny sa okrem uhlopriečky a vyššieho výkonu od pôvodného modelu X líšia len minimálne. Lacnejší variant Xr sa naopak z OLED vrátil k LCD displeju, ktorý naposledy používal dva rok starý iPhone 8.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone #iPhone Xs #iPhone Xr