Operátori: Časy dobíjacích kupónov sa končia. Telekom ich sťahuje z predaja

Ako prvý ukončí predaj papierových dobíjacích kupónov Telekom. Ostatní operátori ho budú nasledovať, neupresnili však kedy.

30.11.2018 14:05
sim karta, roaming, dáta, mobil, micro sim,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Určite ste už na svojom mobile dobíjali niekomu, alebo aj samým sebe, kredit. Možno ste si ho dokonca nedobíjali cez internet ale pomocou stieracích kariet dostupných v trafikách, v obchodoch či na poštách. Dobíjacie karty so stieracím kódom na Slovensku už fungujú viac ako 20 rokov. Kedysi to bol EuroTel, ktorý klasické papierové kupóny k predplateným kartám na Slovensku uviedol do obehu. Ako prvý v týchto dňoch oznámil, že s ich predajom končí. Neznamená to, že s dobíjacími kartami zaniknú aj predplatené karty. Tie budú môcť ľudia aj naďalej používať, no s tým rozdielom, že kredit na nich si budú môcť dobiť už len z mesačného paušálu, cez internet, bankomat, platobný terminál či Telekom aplikáciu.

Slovak Telekom rozhodnutie zrušiť dobíjacie karty obhajuje tým, že ich v roku 2018 využívali len tri percentá zákazníkov. “Zákazníci sa postupne odklonili od prvotného spôsobu dobíjania kariet cez stieracie kupóny so 14-miestnym kódom a inklinujú k iným spôsobom obnovy kreditu,” uviedol hovorca Telekomu, Michal Korec. Dobíjacie kupóny budú v predaji už len do konca roka 2018. Ich platnosť ostane zachovaná.

Ostatní operátori, ktorí stieracie kupóny naďalej predávajú o ich zrušení zatiaľ otvorene nehovoria. Pravdepodobne však budú Telekom nasledovať v najbližších mesiacoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Telekom #predplatené karty #Easy #dobíjacia karta