Unikli údaje o pol miliarde hostí hotelovej siete Marriott

Obrovská databáza hostí hotelovej siete Marriott International, sa dostala do rúk hackerov. Podľa odhadov získali údaje o pol miliarde ubytovaných hostí.

30.11.2018 16:05
trezor, hacker, útok, internet, bezpečnosť,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Je to jeden z najväčších únikov dát vôbec. Hotelovej sieti Marriott International hackeri odcudzili informácie o pol miliarde hostí. Ak ste v posledných rokoch navštívili niektorý z hotelov W Hotels, Sheraton, Westin, Element, Aloft, The Luxury Collection, Le Méridien alebo Four Points by Sheraton, pravdepodobne majú hackeri v rukách aj vaše osobné údaje. Útočníci mali k databáze prístup až od roku 2014, pričom sa údaje pokúsili zo servera skopírovať a následne vymazať.

Z celkových 500 miliónov až 327 miliónov záznamov obsahovalo niektoré kombinácie osobných údajov, ako sú meno, poštová adresa, telefónne číslo, e-mail, číslo pasu, dátum narodenia, pohlavie a detaily o príchode a odchode z hotela. Niektoré účty dokonca obsahujú aj šifrované detaily o platbe a kreditnej karte.

V súčasnosti pod sieť Marriott patrí 6700 hotelov a ďalších 5500 hotelov zo siete Starwood Hotels and Resorts, ktorú firma prevzala v septembri 2016.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hackeri #hackerský útok