Bývalý inžinier z NASA vymyslel pascu na zlodejov balíkov

Balík po rozbalení exploduje a všade na okolo rozsype trblietky. A nie len to. Začne striekať silne zapáchajúcu tekutinu, spustí nahrávanie zvuku a obrazu a majiteľa vďaka GPS informuje o svojej presnej polohe.

19.12.2018 18:00
YouTube, Mark Rober Foto:
Vybuchujúci balík prekvapí zlodejov.
debata (3)

Čo má vybuchujúci balík spoločné s technológiami? Takmer nič, nebyť bývalého inžiniera z NASA, ktorý ho dotiahol do úplneho extrému. Netradičným spôsobom totiž zatočil so zlodejmi, ktorí mu spred dverí neustále kradli doručené balíky. Keď pohár jeho trpezlivosti pretiekol, rozhodol sa, že do škatule od reproduktora Apple Homepod ukryje “neškodnú” inteligentnú bombu. Do spodnej časti balíka umiestnil štyri smartfóny, základnú dosku a akýsi kónický ventilátor naplnený trblietkami. Inžinier Mark Rober, je dnes už YouTuberom a so svojim vynálezom sa pochválil v jednom zo svojich videí.

Falošný balík obsahuje viacero senzorov a GPS lokátor. Pomocou akcelerometra dokáže detegovať akýkoľvek pohyb – predovšetkým však moment, keď zlodej balík vezme spred dverí a položí ho k sebe do auta. Práve vtedy balík začne určovať svoju polohu pomocou GPS a zistí, či sa vzdialil od pôvodného miesta. Ak áno, aktivuje smartfóny a spustí nahrávanie. Čo sa stane potom?

V momente, keď zlodej balík otvorí, ventilátor vychŕli tisícky drobných trblietajúcich sa papierikov do svojho okolia. Aby toho nebolo málo, každých 30 sekúnd vystrekne silne zapáchajúci sprej. Pozrite si, ako Mark zlodejov prechytračil.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #NASA #balík #Mark Rober #YouTuber