Instagram omylom odhalil ďalšiu novinku – horizontálnu časovú os

Horizontálne rolovanie príspevkov Instagram zatiaľ len testuje. Omylom však funkciu sprístupnil veľkému množstvu používateľov.

30.12.2018 11:35
Instagram, Whatsapp, mobilná aplikácia,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Ak používate Instagram, na mnoho z jeho typických funkcií a vlastností ste si už určite zvykli. Jednou takou bolo aj rolovanie príspevkov zhora nadol a naopak. Čo by ste však povedali, keby ste si príspevky prezerali horizontálnym posúvaním? Nepraktické? Možno. Instagram túto novú funkciu omylom sprístupnil veľkému množstvu používateľov.

Vertikálne rolovanie príspevkov má svoj význam aj zmysel. Všetky smartfóny dnes totiž majú obdĺžnikový displej, na ktorý sa zmestí viac fotiek, ak sa nachádzajú pod sebou a nie vedľa seba. Umiestnenie príspevkov vedľa seba ale môže mať iný účel. Ak by sa Instagram naozaj rozhodol, že horizontálnu časovú os užívateľom sprístupní, očakáva zrejme, že užívatelia strávia viac času prezeraním príspevkov. A reklám. Ak totiž príspevky rolujete zhora nadol, príliš dlho sa pri nich nepozastavíte. Ak však príspevku zobrazenému na celom displeji venujete o pol sekundy viac, je väčšia pravdepodobnosť, že na Instagrame strávite dlhšiu dobu. Možno si poviete, že u vás to neplatí, no verte tomu, že u tínedžerov áno.

Instagram zatiaľ svoju časovú os nemení. Ako uviedol šéf sociálnej siete, Adam Mosseri, horizontálne rolovanie malo byť len testom, ktorý bol omylom rozšírený na väčší počet užívateľov. Zatiaľ nevedno, kedy a či vôbec táto funkcia do Instagramu pribudne, a či bude voliteľná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sociálna sieť #Instagram