VIDEORECENZIA: iPhone X - drahý americký sen

iPhone X je vlajková loď spoločnosti Apple predstavená koncom roku 2017. Relatívne starší mobil stále ponúka špičkové funkcie za na pomery Apple rozumnú cenu 800 eur. Pre mnohých Slovákov je táto cena už privysoká.

05.01.2019 10:00
debata (245)
Video

Najvýraznejším poznávacím znakom chytrého telefónu je vystupujúci fotoaparát a práve z tohto dôvodu odporúčam nosiť telefón v obale. Kožený okrem väčšej ochrany spraví z telefónu aj nenápadnejšie zariadenie, čo nemusí vyhovovať každému, a preto sú k dispozícií aj obaly z priesvitného skla.

Jednou z najväčších zmien prešla predná strana mobilu a odstránením tlačidla Touch ID vzniklo na displeji oveľa viac súvislého priestoru. Čítačku prstov zároveň nahradila technológia skenovania tváre, ktorá v prípade problémov umožňuje mobil odomknúť aj vyťukaním šesťmiestneho číselného kódu.

Na bočnej strane mobilu sa nachádza tlačidlo vypnutia hlasného zvonenia, ktoré môže spôsobiť starosti hlavne novým zákazníkom spoločnosti Apple. Ak ho totiž prepnú omylom, bude im chvíľu trvať, kým zistia, prečo ich mobil prestal hlasno zvoniť. Pod ním sú umiestnené tlačidlá na ovládanie hlasitosti. Na druhej strane mobilu sa nachádza jedno veľké tlačidlo slúžiace na potvrdenie platieb, inštalácie nových aplikácií alebo vypnutie telefónu. Na spodnej strane sa spolu s konektorom na nabíjanie nachádzajú aj výkonné reproduktory. Pri pozeraní Netflixu ide z iPhone X kvalitnejší zvuk ako zo staršieho 3D televízora od spoločnosti Sony.

Výrobky spoločnosti Apple sú známe tým, že všetko funguje tak, ako má, a na iPhone X idú bez problémov všetky hry aj aplikácie.

Kvalitné fotky a videá sú štandardom všetkých drahých mobilných telefónov. Cez deň zvládne Apple bez problémov odfotiť aj tie najnáročnejšie scény. „Pikoškou“ je vytváranie pohybujúcich sa fotiek v režime live, ktorý umožní prejsť zo zachmúrenej tváre do usmiatej, alebo môžete odfotiť budovu aj s pohybujúcim sa autom. V noci už mobil nefotí tak perfektne ako cez deň. Na fotkách môžu napríklad svietiť oči a niektoré zábery pôsobia trochu rozmazane.

Najväčším mínusom Apple je, že v tejto americkej spoločnosti sa za všetko platí a súčasťou balenia nie sú bezdrôtové slúchadla alebo rýchlonabíjačka. Za rôzne doplnky nie je v Apple problém utratiť aj niekoľko stoviek eur. Na druhej strane práve vyššia cena stále radí iPhoneX k prémiovým mobilom, ktoré si nemôže dovoliť každý.

© Autorské práva vyhradené

245 debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #Apple #smartfón #iPhone X