Veľké zmeny na obzore. Facebook zlúči WhatsApp, Instagram a Messsenger

Aplikácie budú naďalej fungovať samostatne, správy však budú navzájom prepojené. Bude to začiatok dlhého procesu, tvrdí Zuckerberg.

25.01.2019 18:00
instagram, sociálna sieť, facebook Foto:
Ilustračné foto
debata

Možno viete, možno nie, komunikačná platforma WhatsApp a rovnako tak aj sociálna sieť Instagram patria do rodiny služieb Facebooku. Najväčšia sociálna sieť služby postupne skupovala nie preto, aby ich prevádzkovala samostatne, ale aby vytvorila jeden veľký ekosystém. V týchto dňoch to potvrdil aj zakladateľ Facebooku, Mark Zuckerberg. Ako uviedol server BBC, zlúčenie platforiem je dlhý proces, ktorého výsledkom ale nebude jedna aplikácia na všetko.

WhatsApp, Facebook Messenger aj Instagram by mali podľa dlhodobých plánov fungovať samostatne, no nie už nezávisle. Správy, ktoré budú užívateľovi doručené na WhatsApp si bude môcť preposielať aj cez Instagram alebo Messenger.

Veľké spájanie služieb už začalo

Podľa amerického denníka New York Times je cieľom umožniť užívateľom jednej služby posielať správy ľuďom používajúcim inú službu. Inak povedané, ak budete zaregistrovaní len na Facebooku, budete môcť posielať správy ľuďom, ktorí vlastnia len účet v službe WhatsApp, a naopak. V súčasnosti to možné nie je a služby fungujú úplne nezávisle, bez väčšieho prepojenia. Spájanie služieb sa už začalo, aj keď nie navonok. Facebook má svoj veľký projekt dokončiť do konca tohto alebo začiatku budúceho roka.

Prečo chce Facebook spájať či prepájať služby? Odpoveď je jednoduchá. Je veľmi pravdepodobné, že ľudia by používaním služieb strávili viac času a Facebook by im mohol “naservírovať” viac reklamy. S týmto rozhodnutím však neboli spokojní všetci. Príkladom sú zakladatelia služieb Instagram a WhatsApp, ktorí z vedenia v priebehu minulého roka odstúpili práve kvôli nezhodám v ďalšom smerovaní a vývoji služieb, ktoré navrhoval Zuckerberg.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Instagram #sociálne siete #Whatsapp