Na Facebooku už môžete zmazať odoslané správy

Poslali ste správu nesprávnemu človeku, alebo len máte prirýchle prsty? Facebook vám umožní už odoslanú správu zmazať. Na rozmyslenie vám dá 10 minút.

09.02.2019 09:00
facebook, sociálna sieť Foto:
Ilustračné foto.
debata

Určite si viete predstaviť situáciu, keď pošlete správu nesprávnej osobe. Ešte viac vysvetľovania môžete mať, ak neviete zachovať chladnú hlavu a prsty kopírujú vaše myšlienky. Odoslané správy bolo doteraz možné zmazať napríklad v službe WhatsApp. Stopy po odstránenej správe však nezmiznú, a adresát si bude môcť prečítať, že ste správu odstránili. Na Facebooku v týchto dňoch pribudla podobná funkcia.

V prípade, že odošlete správu niekomu, komu nepatrí, alebo máte radšej chuť zmeniť jej formuláciu, môžete tak urobiť aj v aplikácii Messenger. Na odstránenie správy však budete mať len 10 minút. Samozrejme, ak vás príjemca predbehne a správu si prečíta, o jej zmazanie sa ani pokúšať nemusíte.

Správy je už možné na Facebooku aj mazať. Foto: Facebook
odstránenie správy, Facebook Správy je už možné na Facebooku aj mazať.

Oponovať by ste mohli s tvrdením, že správy bolo možné z Messengeru mazať už dlhšiu dobu. Áno, aj nie. Odosielateľ síce mohol správu kedykoľvek zmazať (a nie len tú, ktorú poslal za posledných 10 minút), no zmazal ju len na svojej strane. V príjemcovom okne správa naďalej zostala.

Ak sa rozhodnete správu z četu zmazať, naľavo, vedľa odoslanej správy kliknete na tlačidlo Viac (More) a Odobrať (Remove). Následne v kontextovom okne potvrdíte, či chcete správu naozaj zmazať a či má byť odstránená na oboch stranách alebo len vo vašom okne.

debata chyba