iRobot predstavil vysávač, ktorý sám vysype smeti. Nie je však lacný

i7+ nie je označenie procesora ale robotického vysávača Roomba, ktorý sa v týchto dňoch začína predávať na Slovensku. Po prvýkrát pokoril tisíceurovú hranicu.

17.02.2019 15:45
iRobot, Roomba, i7, i7+, robotický vysávač Foto:
Robotický vysávač iRobot Roomba i7+.
debata

Nie je to žiadna svetová novinka, keďže premiéru mala nová Roomba i7+ už v septembri minulého roka. Na Slovensko sa však najvyšší model robotického vysávača Roomba dostal až v týchto dňoch. Hneď v úvode je potrebné pripomenúť, že nie je určený pre každého. Nie ani tak kvôli svojim špecifikáciám, ako skôr kvôli cene. Jeho maloobchodná cena je totiž 899 eur v základom prevedení a až 1199 eur s vyprázdňovacou stanicou Clean Base. Práve tá je dominantným prvkom modelu i7+.

Stanica Celan Base slúži na automatické vyprázdnenie obsahu zberného koša vo vysávači. Na jednej strane je vyprázdňovanie koša zautomatizované, na strane druhej bude musieť užívateľ do stanice vkladať jednorazové vrecká. Do nich sa zmestí 30 plných zásobníkov prachu a špiny, ktorú vysávač po dome pozberá.

Nie je lacný a potrebuje jednorazové vrecká na odpad

Vývojom prešiel aj samotný vysávač. Využíva napríklad novú generáciu mapovania priestoru Imprint, vďaka ktorému si zapamätá viacero miestností, ich pôdorysov a rozloženia nábytku. Do pamäte si môže uložiť 10 rôznych pôdorysov, ktoré zodpovedajú poschodiam, miestnostiam či iným domácnostiam. Takisto si zapamätá, či už miestnosť upratal alebo je potrebné ju ešte len navštíviť a povysávať. Modely i7 a i7+ (+ indikuje zásobník) je možné ovládať aj hlasom cez asistenta Google Home alebo Amazon Alexa. Hlasovým povelom možno určiť, ktorú miestnosť a kedy je potrebné povysávať. Štandardom je rozpoznávanie viac znečistených miest alebo detekcia typu povrchu, od podlahy až po koberec.

Roomba i7 sa na Slovensku začala predávať 14. februára za 899 eur a model i7+ so zbernou nádobou za 1199 eur. Samotná vyprázdňovacia stanica má bezmála 400 eurovú cenovku. iRobot prízvukuje, že modelový rad i7 je určený pre najnáročnejšieho zákazníka, ktorý hľadá vyšší stupeň automatizácie, než akú ponúka nižší rad vysávačov (všetky modely od základného radu 6 sú ale vybavené Wi-Fi konektivitou).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #iRobot #Roomba #robotický vysávač #i7 #i7+