Ohýbať mobily plánuje aj Apple. Firma si zaregistrovala patent na ohybný displej

Zariadenia od Apple bude možné ohnúť nie len na polovicu ale až na tretiny, ukazuje nový patent. Zatiaľ sú však v nedohľadne.

23.02.2019 23:00
apple ohybny displej Foto:
Takto by sa mohol ohýbať displej na niektorom zo zariadení Apple.
debata (2)

Preteky o to, ktorá firma predstaví najlepší a najpoužiteľnejší model ohybného mobilu sa už začali. Samsung len pred pár dňami ukázal ako bude vyzerať jeho mobil s ohybným displejom, ktorý sa začne predávať v polovici roka za necelé dve tisícky. K dokonalosti má ďaleko, no história si mobil aj tak zapamätá v inom kontexte. Sekundovať mu bude novinka od Huawei, ktorú čínsky konkurent predstaví na veľtrhu MWC. Zatiaľ nevedno s akými parametrami a akou cenou. Jedno je však isté – mobily s ohybným displejom nebudú mať v ponuke len tieto dve značky. Postupne sa k nim pridá aj LG, Xiaomi a možno aj Apple.

Práve Apple si nechal ešte v roku 2018 patentovať zariadenie s ohybným displejom a Americký patentový úrad teraz ukázal aké ambície firma má. V patentovej prihláške Apple ukazuje zariadenie, ktoré á pod displejom flexibilný pánt. Vďaka nemu je možné mobil mobil spolu s displejom “zlomiť” na polovicu alebo aj na tretiny. Nikto zatiaľ netuší, či má takýto displej používať iPhone alebo iPad, no všetko nasvedčuje tomu, že ak Apple naozaj špekuluje nad predstavením takéhoto zariadenia, pravdepodobne ním bude iPhone.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #Samsung #ohybný displej #Flex