Skype už môžete používať aj v prehliadači. Podporované sú však len dva

Skype v prehliadači už funguje pre všetkých. Problémom je však jeho kompatibilita. Spustíte ho len v prehliadačoch Chrome a Edge.

13.03.2019 13:38
skype, online komunikácia, telefonovanie,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Možno ste počuli zvesti o tom, že Skype bude možné používať nie len vo forme aplikácie, ale aj priamo v prehliadači. Táto chvíľa napokon nadišla a Skype si už môžu vyskúšať všetci, nie len vyvolaní užívatelia zapojení do prvotného testu. Obľúbený nástroj na telefonovanie cez internet je už dostupný vo svojej finálnej verzii. Funguje už síce bez pozvánok, no len v dvoch prehliadačoch a dvoch operačných systémoch.

Aby ste si Skype mohli v prehliadači vyskúšať, musíte použiť buď prehliadač Chrome alebo Edge a to na systémoch Windows (len vo verzii 10) alebo macOS. Ak teda používate Linux a akýkoľvek iný prehliadač ako napríklad Firefox, Safari alebo Opera, zatiaľ máte smolu.

zväčšiť Skype je už možné spustiť aj v prehliadači. Foto: Microsoft/Skype
Skype Skype je už možné spustiť aj v prehliadači.

Webová aplikácia sama o sebe vyzerá v podstate identicky ako desktopová aplikácia. Po jej vyskúšaní sme nezistili ani zvýšené nároky na systémové prostriedky. Užívatelia Skype sa môžu k prehliadačovému variantu prihlásiť priamo zo stránky Skype.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Skype #Windows #Chrome #Edge