Bezdrôtová nabíjačka napokon nebude. Apple sa vzdal a končí s jej vývojom

Nestáva sa to často. Firmy len málokedy úplne rezignujú pri vývoji dlhoočakávaného produktu tak, ako to urobil Apple. Bezdrôtová nabíjačka AirPower vraj nespĺňala vysoké štandardy nastavené firmou.

31.03.2019 22:27
iPhone 8, iPhone 8 Plus, Apple Foto:
Apple sľuboval bezdrôtovú nabíjačku už pri iPhone 8.
debata (1)

Niekedy sa vývoj produktu jednoducho nevydarí. Môžu byť za tým vysoké očakávania spotrebiteľov, priveľa nových technológií, ktoré zatiaľ nie je možné použiť v koncových produktoch, ale aj privysoká latka nastavená samotným výrobcom. Práve Apple sa stal obeťou poslednej spomínanej okolnosti. V čase, keď fanúšikovia značky a majitelia iPhonov, hodiniek a slúchadiel netrpezlivo čakajú na predstavenie bezdrôtovej nabíjacej podložky, firma naznačila, že nič sa konať nebude.

Na vývoji podložky, ktorá by zvládla nabiť viacero zariadení naraz Apple pracoval prinajmenšom tri roky. V roku 2017 firma oznámila, že podložku naozaj vyvíja, a že umožní nabíjať viac zariadení bez toho, aby museli byť k nabíjačke pripojené káblom. Čo sa napokon stalo, mnohých prekvapí. “Napriek veľkým snahám sme dospeli k záveru, že podložka AirPower nedosahuje naše vysoké štandardy, a preto sme sa rozhodli tento projekt ukončiť,” uviedla firma bez ďalšieho vysvetľovania.

Apple si nastavil latku privysoko

Problémom podložky bolo s najväčšou pravdepodobnosťou prehrievanie pri nabíjaní. Ako pre BBC uviedol analytik Jon Gruber, ktorý sa odvolával na zdroje priamo z prostredia firmy: “Mnoho inžinierov, ktorí preverili dizajn nabíjačky AirPower skonštatovali, že nemôže nikdy fungovať.”

To, že Apple ukončil vývoj nabíjacej podložky by samo o sebe nebolo problémom, nebyť viacerých produktov, ktoré bezdrôtové nabíjanie podporujú. Ak sa teda rozhodne majiteľ nového iPhonu alebo novej generácie bezdrôtových slúchadiel AirPods využiť práve bezdrôtové nabíjanie, musí hľadať podložky u iných firiem, napríklad aj konkurenčných.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone #Airpods #AirPower #bezdrôtová nabíjačka