Samsung predstavil netradičný mobil s otočným a výsuvným foťákom

Galaxy A80 zaujme už na prvý pohľad svojou konštrukciou. Mobil má displej na celej prednej strane a otočný foťák ukrytý vo výsuvnej časti. Nebude však najlacnejší.

10.04.2019 21:40
Samsung, Galaxy A80, smartfón Foto:
Samsung Galaxy A80.
debata

Plné priehrštie noviniek. Samsung nezaháľal a predstavil hneď tri nové mobily a skompletizoval tak svoje portfólio v strednej triede. Pre strednú triedu v Samsungu, ktorú možno jednoducho rozpoznať podľa predpony A, sú charakteristické odvážnejšie prvky. Samsung sa pri mobiloch za tri až päť stoviek nebojí ponúknuť to, na čo by pri vlajkových lodiach nemal odvahu. Príkladom je najlepšie vybavený mobil, Galaxy A80, ktorý má okrem zaujímavých parametrov aj otočný foťák v netradičnej konštrukcii.

Veľký displej bez výrezov

Mobil má 6,7-palcový Infinity displej s rozlíšením 2400 × 1800 bodov. Infinity preto, lebo má len veľmi tenký rámček bez výrezov na foťák a reproduktory. Všetko sa ukrýva vo výsuvnej konštrukcii s otočným kamerovým mechanizmom s dvoma objektívmi. Jeden je širokouhlý so 48 Megapixelmi, druhý s ôsmimi Megapixelmi sníma hĺbku ostrosti. Súčasťou je aj optická stabilizácia obrazu, ktorá je použiteľná aj pri natáčaní videí. Mobil dokáže rozpoznať 30 scén a optimalizovať ich.

Samsung Galaxy A80 má výsuvnú konštrukciu, v... Foto: Samsung
Samsung, Galaxy A80, smartfón Samsung Galaxy A80 má výsuvnú konštrukciu, v ktorej sa ukrýva otočný foťák.

Predný foťák by ste na mobile hľadali márne, otočný foťák je univerzálny a slúži aj na autoportréty. Jeho použitie je však výrazne pomalšie. Po tom, čo používateľ otvorí fotoaparát softvérovo, musí počkať, kým sa foťák na mobile aj reálne vysunie a otočí na správnu stranu. Netrvá to dlho, no pri momentkách sa počíta s každou milisekundou navyše.

Na Slovensku v máji

Galaxy A80 má batériu s kapacitou 3700 mAh, osemjadrový procesor Qualcomm SM7150 (2× 2,2 GHz + 6× 1,8 GHz), osem gigabajtov operačnej pamäte a 128 GB úložisko, avšak bez možnosti jeho rozšírenia microSD kartami. Čítačku odtlačkov má mobil zabudovanú priamo pod displejom. Na Slovensku sa bude predávať na konci mája v čiernej farbe za 649 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #Galaxy #A80