Facebook, Instagram a WhatsApp mali veľký celosvetový výpadok

Sociálne siete v nedeľu krátko popoludní prestali fungovať aj na Slovensku. Servery Facebooku mali celosvetový výpadok. Prevádzku postupne obnovili približne po dvoch hodinách.

14.04.2019 13:15 , aktualizované: 15:03
facebook, iPhone Foto: ,
Ilustračné foto
debata (17)

Počas nedeľného obeda boli stránky najväčších sociálnych sietí a komunikačnej platformy WhatsApp nedostupné. Podľa stránky Downdetector najväčšie výpadky zasiahli región strednej Európy, vrátane Slovenska a Česka. Používatelia začali hlásiť problémy s prihlasovaním sa na Facebook už v dopoludňajších hodinách. Neskôr sa problémy rozšírili a na obed už nebolo možné aktualizovať obsah na Facebooku a na Instagrame. Postupne sa stránky stali úplne nedostupnými a v čase publikovania pôvodného článku neboli stále dostupné.

Používatelia nemohli sociálne siete používať ani na počítači a nefungovali ani mobilné aplikácie. Ich obsah sa buď nenačítla alebo sa zobrazovali staré príspevky bez možnosti reagovať, či otvárať odkazy.

Rozsah výpadku serverov Facebooku v nedeľu v... Foto: Downdetector
Facebook, výpadok Rozsah výpadku serverov Facebooku v nedeľu v čase o 13:15.

Podobný veľký výpadok mal Facebook naposledy pred mesiacom. Ani vtedy nefungoval Facebook, WhatsApp a Instagram. Inžinierom trvalo niekoľko hodín, kým problém vyriešili. Neskôr sa Facebook za výpadok ospravedlnil a uviedol, že chyba bola v zmene konfigurácie jeho serverov.

Rozsah výpadku serverov Facebooku v nedeľu v... Foto: Downdetector
Facebook, výpadok Rozsah výpadku serverov Facebooku v nedeľu v čase o 13:37.

Facebook, Instagram aj WhatsApp o tretej hodine popoludní začali postupne fungovať. Výpadky sa Facebooku podarilo úplne odstrániť okolo pol štvrtej. Sociálna sieť zatiaľ nevydala žiadne oficiálne stanovisko o príčine výpadku.

Článok budeme priebežne aktualizovať.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Instagram #sociálne siete #Whatsapp #celosvetový výpadok #server