Stredoškoláci si zmerajú sily v robotickej súťaži First Global Slovakia

Stredoškoláci budú mať za cieľ vytvoriť robota, ktorý dokáže plniť rôzne úlohy a environmentálne výzvy. Víťazný tím pocestuje na finále do Dubaja.

20.04.2019 13:25
First Global Slovakia Foto:
Robot z tímu z gymnázia Galileo.
debata

Na Slovensku onedlho odštartuje prvý ročník celoslovenského kola súťaže First Global Slovakia. Uskutoční sa na Paneurópskej škole a v súťaži si svoje sily zmerajú stredoškoláci, ktorí zabojujú o účasť na svetovom finále súťaže v Dubaji. Témou prvého ročníka je “Zbavme sa odpadu!”.

Súťažiaci budú mať za úlohu kreatívnym spôsobom a za pomoci ich vlastných robotov navrhnúť spôsoby čistenia prírody, vodnej plochy a záhrad od odpadkov. Tie budú reprezentovať kartónové kocky, ktoré budú musieť súťažiaci pomocou robotov vyzbierať. Tím, ktorí vyzbiera najviac kociek, získa aj najviac bodov a môže postúpiť do finálového kola. Víťazný tím následne v októbri tohto roka odcestuje na svetové finále súťaže do Dubaja.

Robot timu z Evanjelickej spojenej skoly v... Foto: First Global Slovakia
First Global Slovakia Robot timu z Evanjelickej spojenej skoly v Liptovskom Mikulasi

Súťaž First Global Slovakia sa uskutoční v sobotu 27. apríla od 13:00. Tímy budú tvoriť stredoškoláci vo veku 15 až 17 rokov, ktorí budú spoločne v programovaní robotov. Do slovenského kola sa zapoja napríklad študenti z Bratislavy, Liptovského Mikuláša ale aj z Prahy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #robot #robotizácia #First Global