Xiaomi predstavilo piatu generáciu náramku Mi Band

Náramok Mi Band 4 má po prvýkrát už aj veľký farebný displej. Jeho cena je stále zarážajúco nízka. Do Európy ale oficiálne dorazí neskôr.

12.06.2019 08:00
Xiaomi, Mi Band 4, športový náramok Foto:
Xiaomi Mi Band 4 s farebným displejom.
debata

Od predstavenia prvého športového náramku Xiaomi Mi Band už uplynul nejaký ten rok. Náramok bez displeja len s troma LED diódami sa v minulosti stal okamžite hitom aj na trhoch mimo domácej Číny. Druhá generácia náramku s označením 1S už merala aj tep, no stále jej chýbal displej. Ten sa stal jeho súčasťou s príchodom tretej generácia Mi Band 2. Malý displej s dotykovým tlačidlom prilákal davy, rovnako ako aj jeho nasledovník Mi Band 3, ktorý mal už väčší, aj keď stále len monochromatický displej.

Xiaomi aj vďaka značke Mi Band nasadlo na vlnu športových náramkov a hodiniek, ktorých má v portfóliu hneď niekoľko. Všetky sú však výrazne drahšie. Niet divu, že mnohí preto čakali na predstavenie piatej verzie náramku Mi Band 4. V týchto dňoch sa napokon dočkali.

Už aj s farebným displejom a stále skvelou cenou

Náramok Mi Band 4 má po prvýkrát veľký farebný dotykový AMOLED displej s uhlopriečkou 0,95 palca s rozlíšením 120 × 240 bodov. Len pre porovnanie, jeho predchodca mal 0,78-palcový displej s rozlíšením 80 × 120 bodov. Nový náramok je takisto vodotesný a možno s ním aj plávať a potápať sa (do piatich atmosfér). Aj preto podporuje niekoľko športových režimov, vrátane rôznych plaveckých štýlov.

Mi Band 4 aj naďalej využíva snímač tepu, šesťosý akcelerometer a s mobilom už komunikuje cez najnovší Bluetooth 5.0. Na jedno nabitie ho možno používať maximálne 20 dní. Predávať sa bude v dvoch základných verziách – s a bez podpory NFC. Cena za variant s NFC je v prepočte približne 29 eur, bez podpory NFC 22 eur. Náramok sa začne predávať už 14. júna. Záujemcovia si ho môžu preto predobjednať z čínskych online obchodov, musia však počítať s rôznymi obmedzeniami – predovšetkým chýbajúca anglická lokalizácia. Európska verzia Mi Band 4 by sa mala začať predávať o niekoľko týždňov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Xiaomi #športový náramok #Mi Band 4