Apple už Američanom ponúka aj vlastnú kreditku. Je však náchylná na prenášanie

Čistý dizajn kreditky Apple Card s decentným logom nahryznutého jablka môže narušiť farba z džínsov alebo kožených peňaženiek. Apple jej majiteľov varuje, aby sa pri jej skladovaní vyhýbali materiálom, ktoré ju môžu trvalo zafarbiť.

26.08.2019 20:47
Apple Card, platobná karta, kreditka Foto:
Platobná karta Apple Card.
debata

Aj obyčajná kreditná karta môže byť dizajnový skvost. Apple svojim zákazníkom v Spojených štátoch ponúka kreditnú kartu s čistým vzhľadom. Má to ale jeden háčik. Jej prenášanie je natoľko náchylné a chúlostivé, že sa stala terčom mnohých vtipov.

Platobná karta vyrobená z nelešteného titánu bola navrhnutá tak, aby sa vynímala medzi inými kartami v peňaženke. Vynímať sa však bude len do doby, kým ju jej majiteľ nezačne nosiť v koženom priečinku alebo vo vrecku džínsov. Apple majiteľov kreditky výslovne varuje, aby sa spomínaným materiálom vyhli, pretože môžu kartu „poškodiť.“ Poškodiť ju môže aj prenášanie spolu s ďalšími kartami v jednom priečinku. Firma dokonca na svojom webe zverejnila návod, ako platobnú kartu používať, prenášať a čistiť. Absurdné? Vo svete Apple vôbec.

Titán síce nie je hliník, no viacnásobná biela krycia vrstva je natoľko krehká, že by karta mala byť uložená mimo povrchov a materiálov, ktoré môžu náter poškodiť alebo zafarbiť. Apple odporúča, aby majiteľ kartu prenášal v puzdre z mäkkého materiálu, mimo kľúčov a mincí, a aby do priečinku spolu s ňou nevkladal aj iné karty. Vyhnúť by sa mal aj blízkosti magnetov, magnetických patentov na kabelkách a peňaženkách. Ak sa karta zafarbí, vyčistiť ju je potrebné látkovým obrúskom namočeným do vody alebo alkoholu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kreditná karta #Apple #platobná karta #Apple Card