Športové hodinky Fitbit dostali AMOLED displej. Zmerajú aj kyslík v krvi

Hodinky Versa 2 nahradili LCD displej technológiou AMOLED. Čas už budú zobrazovať neustále. Užívateľovi po novom zmerajú aj hladinu kyslíku v krvi.

02.09.2019 12:00
Fitbit, Versa 2, hodinky Foto:
Inteligentné hodinky Fitbit Versa 2.
debata

Fitbit konečne predstavil inteligentné hodinky, ktoré sú odrazom dnešnej doby. Versa 2 majú AMOLED displej, vďaka ktorému je čierna čiernou, a ktorý sprístupní režim “always on”. Firma hodinkám ale pridala aj zopár ďalších funkcií. Versa 2 sa na prvý pohľad sa od predošlej generácie príliš nelíši. Hodinky síce oblejšie a displej majú viac zaguľatený, najviac prekvapení ale ukrývajú v útrobách.

Odmerajú aj hladinu kyslíka v krvi

Hodinky majú rýchlejší procesor, čo používateľov ale príliš zaujímať nemusí. Úplnou novinkou je zabudovaný mikrofón, ktorý možno použiť pri ovládaní hlasovej asistentky Alexa. Asistentka sa privoláva stlačením tlačidla a odpovede zobrazuje vo forme textu. Reproduktor hodinky neobsahujú, Fitbit si preto musel vybrať, s ktorou firmou bude intenzívne spolupracovať na integrovaní hlasovej asistentky. Exkluzívna voľba padla na Amazon. Keďže hodinky nemajú zabudované GSM, pre použitie Alexy je potrebné mať ich spárované a pripojené k telefónu. Špecifikom hodiniek je, že užívateľovi zmerajú aj hladinu kyslíku v krvi a upozornia na nedostatočné okysličenie organizmu.

Väčšiu kapacitu má aj batéria. Pri bežnou používaní dokáže hodinky napájať viac ako 5 dní. S neustále zapnutým displejom sa výdrž zníži zhruba na polovicu. Nechýba GPS pre sledovanie pohybu a rýchlosti pri behaní a NFC pre bezkontaktné platby. Poteší aj režim inteligentného budenia, ktorý má užívateľa zobudiť podľa fázy spánku, v ktorej sa práve nachádza, a to v 30 minútovom rozpätí pri predvolenom čase budenia.

Prémiové funkcie za predplatné

Smerom k predplateným službám sa uberajú aj výrobcovia hardvéru a Fitbit nie je výnimkou. Predstavil platenú službu Fitbit Premium, ktorá je športovou nadstavbou hodiniek. Za online trénera záujemca zaplatí 10 dolárov mesačne alebo 80 dolárov ročne. Služba poskytne používateľovi návod na cvičenie s rôznymi plánmi, ktorých výsledkom môže byť chudnutie, naberanie svalstva či len udržiavanie v kondícii. Fitbit tvrdí, že služba bude ponuku a športový plán šiť na mieru konkrétnemu používateľovi podľa dát, ktoré o jeho aktivite vyzbiera. Presvedčiť užívateľov má aj detailnejšia analýza spánku, ktorá nie je dostupná v bežnom neplatenom režime.

Fitbit Versa 2 sa začali predávať za necelých 200 eur a vo verzii Special Edition s tkaným remienkom za 230 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #inteligentné hodinky #športový náramok #Fitbit #Versa 2