iPhone už bude môcť legálne opraviť aj neautorizovaný servis. Má to však háčik

Apple neautorizovaným servisom umožní opravovať iPhony a poskytne im náhradné diely, manuály aj školenia. Má to však háčik.

04.09.2019 11:00
iPhone 8, iPhone 8 Plus, Apple Foto:
Ilustračné foto
debata

Apple si dlhé roky zubami nechtami bránil svoju značku a dodávateľsko-odberateľský reťazec. K opravám produktov nepustil nikoho, kto nesplnil množstvo náročných podmienok, a kto nemal licenciu autorizovaného servisu. Situácia sa však začína meniť a Apple sa prispôsobuje trhu a aktuálnym možnostiam. Firma sa rozhodla otvoriť sa viac svetu a opravy niektorých produktov sprístupní aj tretím stranám – konkrétne neautorizovaným servisom v novom programe Independent Repair Program.

Neautorizovaný servis tak bude môcť opravovať iPhony s rovnakými komponentami, nástrojmi a postupmi ako autorizovaný servis. Rozdiel je len v tom, že iný produkt ako iPhone opravovať nebude môcť, nehovoriac o tom, že zariadenie musí byť po záruke. Záručné opravy budú aj naďalej len v réžii autorizovaných servisov. Apple si tiež vyhradzuje právo spolupracovať len s tými servismi, ktorých technici budú firmou zaškolení. Podmienkou spolupráce je aj zaviazanie k mlčanlivosti – servis nebude môcť informácie a manuály zdieľať s tretími stranami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #smartfón #iPhone