Apple zaspal, no zobudil sa. Hodinky Watch už budú sledovať spánok

Neuveriteľné sa stane skutočnosťou. Hodinky Apple Watch už budú zaznamenávať aj spánok. Doteraz sa museli užívatelia spoliehať len na aplikácie tretích strán.

07.09.2019 13:00
Apple Watch, inteligentné hodinky, iWatch Foto:
Ilustračné foto (na fotke hodinky Apple Watch)
debata

Je to paradox, ale funkcia, bez ktorej sa dnes už nezaobídu ani dvadsaťeurové chytré hodinky zavíta do novej generácie hodiniek Apple Watch až v týchto dňoch. Používatelia hodiniek mali doposiaľ len jedinú možnosť ako sledovať kvalitu svojho spánku – prostredníctvom aplikácií tretích strán. Vlastnú aplikáciu pre funkciu „spánok“ doposiaľ Apple neponúkal. Dôvody nie sú známe, možno snáď len ten, že krátka výdrž hodiniek bola natoľko obmedzujúca, že sa Apple spoliehal na pravidelné nabíjanie hodiniek cez noc. Nech je tak či onak, po novom by už mal vlastné sledovanie spánku ponúkať aj Apple. Očakáva sa, že 10. septembera firma spolu s novými hodinkami predstaví aj samostatnú aplikáciu na to určenú.

Nové hodinky Apple Watch budú využívať na hodnotenie kvality spánku využívať senzor tepu a akcelerometer. Zaujímavosťou bude aj využitie mikrofónu na zaznamenávanie okolitého ruku. Ako tieto dáta Apple dokáže spracovať a vyhodnotiť zatiaľ nie je známe. Isté však je, že hodinky budú schopné, podobne ako takmer všetka konkurencie, vyhodnotiť kvalitu spánku a spánkové fázy. Watch sa podľa serveru 9to5mac budú synchronizovať s telefónom aj v režime budenia. Budiť užívateľa začnú najprv hodinky a telefón má poslúžiť ako záloha pri budení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #inteligentné hodinky #smartwatch #Watch