Drahé, no stále najlacnejšie. Garmin predstavil nové hodinky pre športovcov

Hodinky Garmin Venu už majú dotykový OLED displej, primerane vysokú výdrž a odolnosť. Potešia aj cenovkou.

08.09.2019 18:00
Garmin Venu, športové hodinky, športtester,... Foto:
Športové hodinky Garmin Venu.
debata

Garmin nie je len tvorca známej navigácie, ale aj výrobca športových doplnkov pre profesionálov. Inteligentné hodinky z jeho dielne patria vôbec k tomu najlepšiemu na trhu. Vynikajú výdržou, precíznym GPS a presným meraním vitálnych hodnôt. To sú zároveň oblasti, v ktorých sa hodinky od bežných športových náramkov líšia. Napokon, ich cieľová skupina je takisto pomerne úzka a špecifická. Tí, ktorí značku ale poznajú, na ňu nedajú dopustiť.

Firma len pred niekoľkými dňami predstavila hodinky Fenix 6X Pro Solar so solárnym nabíjaním, ktoré sú určené pre tých najnáročnejších. Za 1149 dolárov ponúkajú veľký 1,4-palcový displej čitateľný aj na slnku, rozšírenú výdrž na jedno nabitie (až 21 dní). Pri aktivovanom GPS a prehrávaní hudby sa výdrž skráti na 15 hodín, čo je v porovnaní s mnohými rivalmi, vysoký nadpriemer. Naopak výdrž je možné rozšíriť až na 80 dní v šetriacom režime a ďalších 40 dní hodinkám pridá priebežné nabíjanie solárnou energiou.

Sledujú aj okysličenie krvi

Garmin sa rozbehol a predstavil ďalší zaujímavý model športových hodiniek, ktorý je ale výrazne lacnejší. Model Venu má takisto dotykový OLED displej (s rozlíšením 390 × 390 bodov) s možnosťou nepretržitého zobrazovania času (režim always on). Na veľkom displeji si môžu športovci zobraziť animácie najrozmanitejších cvikov a aktivít, počnúc jógou, Pilatesom či behaním. Hodinky ponúkajú to, na čo sú majitelia starších modelov už zvyknutí – sledovanie pitného režimu, dýchania, úrovne stresu, menštruácie a po novom aj úrovne okysličenia krvi. Poslednú spomínanú hodnotu potom interpretuje pri analýze kvality spánku.

Na jedno nabitie je možné hodinky používať zhruba päť dní, s aktivovaným GPS a prehrávaním hudby maximálne 6 hodín. Garmin Venu sa budú predávať za 399 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Garmin Venu #športové hodinky #športtester