Razer má klávesnicu s optickými snímačmi pod klávesami

Klávesnica má byť vďaka optickým snímačom oveľa presnejšia a rýchlejšia. Zatiaľ je ňou vybavený len hráčsky notebook za 2500 eur.

17.10.2019 15:00
Razer Blade 15 Advanced, klávesnica, Foto:
Klávesnica Razer Blade 15 Advanced má optické snímače pod klávesami.
debata

Spoločnosť Razer je známa najmä v hráčskom svete. Výrobca počítačových myší, klávesníc a slúchadiel chce hráčov osloviť nie len príslušenstvom, ale aj samotným hardvérom. Firma predstavila herný notebook Blade 15 Advanced, ktorý okrem vysokej ceny vyniká aj úplne novým typom klávesnice, ktorá zatiaľ nemá vo svete obdobu.

Hráči určite dajú za pravdu tvrdeniu, že vyšší zdvih kláves zohráva veľmi dôležitú úlohu. Aj preto sa vo svete herného príslušenstva až na výnimky nevyskytujú takmer žiadne nízkoprofilové klávesnice. Klávesnicu od Razeru je síce možné zaradiť do kategórie nízkoprofilových, no v skutočnosti je jej klávesy možné stlačiť až o 50 percent hlbšie – klávesy majú zdvih 1,7 milimetra. Na stlačenie reagujú už po stlačení 1 milimeter s odporom 55 gramov, to znamená, že ich je potrebné stlačiť len o niečo viac než polovicu.

Pod každou z kláves sa nachádza optický snímač, ktorý ma zabezpečiť presné stláčanie bez dvojitého stlačenia. Okrem optického snímača majú tiež klávesy farebné podsvietenie. Notebook, ktorého je klávesnica súčasťou, má 15,6-palcový displej s Full HD rozlíšením a 240Hz obnovovacou frekvenciou, osemjadrový Intel Core i7 procesor, 16 GB operačnej pamäte grafickú kartu Nvidia RTX 2070 Max-Q a 512 GB SSD úložisko. Predávať sa bude za cenu 2649 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #klávesnica #Razer #Blade 15 Advanced