Nový iPhone úplne bez konektorov? Apple vraj chystá prevratné zmeny

Nová vlajková loď od Apple možno nebude mať ani jeden konektor. Nabíjať, prenášať dáta a hudbu bude už len bezdrôtovo.

09.12.2019 11:00
iPhone X, iPhone, Apple Foto:
Ilustračné foto
debata

Viete si predstaviť, že by ste vyhodili všetky káble a svoj mobil nabíjali už len bezdrôtovo a rovnako bezdrôtovo by ste počúvali aj hudbu? Apple v tom má jasno a do dvoch rokov vraj predstaví iPhone, ktorý nebude mať ani jeden konektor. Podľa analytika Ming-Či Kua z TF Securities, ktorý už viackrát úspešne predpovedal, ktorým smerom sa bude Apple poberať, je možné očakávať, že v roku 2021 firma predstaví telefón bez konektorov. Kuo tvrdí, že Apple radšej použije bezdrôtové technológie, než by mal nahradiť konektor Lightning novším USB-C. Ten je už štandardom na mobiloch s Androidom.

Ak Apple mobil bez konektorov naozaj predstaví, zrejme ním bude najdrahší model v ponuke. Takýto iPhone by sa nabíjal bezdrôtovo, bez káblov by tiež prenášal dáta a hudbu do slúchadiel by posielal len cez Bluetooth. Mobil bez konektorov je pre Apple veľkou výzvou. V súčasnosti dostupné bezdrôtové indukčné nabíjanie je výrazne pomalšie než nabíjanie cez kábel s použitím rýchlonabíjačky.

Apple okrem mobilu bez konektorov pracuje aj na vývoji iPhonu SE 2, ktorý by mal predstaviť v prvej polovici roku 2021. Disponovať by mal 5,5 alebo 6,1-aplcovým displejom na celej prednej strane s o čosi menším výrezom než súčasné modely. Všetky iPhony predstavené na budúci rok by už mali byť kompatibilné s mobilnými sieťami piatej generácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #smartfón #iPhone #bezdrôtové nabíjanie