Pokiaľ nemusíte, neaktualizujte. Prehliadač Chrome trápi nepríjemná chyba

Prehliadač po aktualizácii na najnovšiu verziu sám maže niektoré dáta. Pokiaľ nemusíte, zatiaľ ho v mobile neaktualizujte.

16.12.2019 13:37
Google Chrome, prehliadač Foto:
Ilustračné foto
debata

Ak na svojom mobile používate internetový prehliadač Chrome zatiaľ ignorujte výzvu na jeho aktualizáciu (ak nemáte nastavenú automatickú akualizáciu). Ak ste však tak už medzičasom urobili a nainštalovali si poslednú verziu s číslom 79, možno ste si všimli, že niektoré aplikácie po spustení nezobrazujú vaše dáta tak, ako obvykle. Aplikácie sa môžu chovať akoby ste si ich práve nainštalovali.

Problémová aktualizácia prehliadača Chrome totiž samovoľne vymazáva dáta z rôznych aplikácií, ktoré využívajú jeden z jeho komponentov. Ako upozornil server 9to5Google, dáta môžu byť vymazané z aplikácií, ktoré v sebe integrujú funkciu prehliadania webu od Chrome. Môžu to byť v podstate akékoľvek aplikácie, ktoré napríklad pri kliknutí na odkaz automaticky zobrazia webovú stránku namiesto toho, aby vás presmerovali na samostatný prehliadač Chrome.

Problém vznikol nesprávnym presmerovaním miesta, kam sa obvykle ukladajú dáta z webových stránok. Google si chybu priznal a aktualizáciu pozastavil. Urobil tak však až dodatočne v čase, keď si už aktualizáciu stiahla zhruba polovica všetkých zariadení s prehliadačom Chrome (v súčasnosti je ich viac ako 2,5 miliardy).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadač #Chrome #Google Chrome