Nový iPhone bez výrezov? Apple vraj schová foťák pod displej

Foťák by v novom iPhone už nemusel mať miesto len vo výreze nad displejom, ale priamo pod ním. Mobil má mať aj hranatejší displej a opäť aj čítačku odtlačkov prstov.

03.01.2020 14:40
Apple iPhone 11 Foto:
Apple iPhone 11
debata

okolo foťáku zmenšuje, Apple sa už roky bezostyšne drží pôvodného dizajnu, na ktorého počiatku bol iPhone X. Zmena neprišla ani s iPhonom Xs ani iPhonom 11 Pro. Až na drobné rozdiely preto už tretia posledná generácia iPhonu vyzerá spredu stále rovnako. Veľký výrez v displeji ukrýva nie len foťák, ale aj reproduktor a Face ID senzor, ktorým firma nahradila obľúbený snímač odtlačkov prstov. O bezrámovom displeji bez výrezov sa hovorí už dlhšiu dobu a je tak možné, že práve tento rok nastane čas vytúžených zmien. Čoraz častejšie sa totiž šepká o tom, že iPhone, ktorý Apple predstaví na jeseň tohto roka, bude mať displej bez výrezu.

Vo svojich niekoľkých patentoch Apple prezradil, že displej na iPhone bude ešte väčší a všetky senzory (s výnimkou FaceID) vrátane foťáku budú schované pod ním. Ako informoval server Let’s Go Digital, Apple si na konci minulého roka v Japonsku patentoval tri dizajnové vzory, ktoré ukazujú mobil s displejom bez výrezu. Takémuto telefónu by buď úplne chýbal senzor FaceID, alebo by bol umiestnený v spodnej časti mobilu, prípadne v hornej tenkej časti medzi rámom a displejom. Senzoru FaceID by mala sekundovať aj čítačka odtlačkov prstov pod displejom. Rovnako pod displejom by mala byť ukrytá aj predná kamera.

Nový patent od Apple ukazuje, že iPhone by už... Foto: APPLE PATENT / LET'S GO DIGITAL
apple, patent, displej Nový patent od Apple ukazuje, že iPhone by už nemusel mať veľký výrez v displeji.

Displej nového iPhonu by mohol mať tiež hranatejší displej bez zaoblených rohov tak ako je tomu u súčasných modelov. Hranatý displej by uvoľnil pár milimetrov miesta pre reproduktor v hornej časti. Napriek tomu by iPhone mal mať len veľmi tenký rám a vysoký pomer veľkosti zobrazovacej plochy k veľkosti tela.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #Apple #smartfón #iPhone