Segway predstavil prototyp kresla na kolieskach

Predstavenie elektrického motorového vozíka sa firme nevydarilo podľa predstáv. Novinár s ním narazil do steny. Napriek tomu ide o zaujímavý koncept nového prepravného prostriedku.

10.01.2020 16:15
segway, s-pod, hoverboard Foto:
Vozidlo Segway S-Pod.
debata

Vyzerá nanajvýš zvláštne, no preprava s ním je podľa viacerých novinárov zábavná. Sedadlo na kolieskach S-Pod od firmy Segway nemá nahradiť elektrický vozík pre hendikepovaných, ale má byť novou formou prepravy v mestách či v uzatvorených priestoroch letísk a nákupných centier. Segway, ktorý S-Podu prezentoval na najväčšom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES v Las Vegas, sa však nevyhol nepríjemnostiam. Novinár s vozíkom narazil do steny a úplne ho znefunkčnil. Segway ho preto v čase veľtrhu odstavil a nepoužíva ho.

Cestujúci na vozíku nemusí udržiavať rovnováhu tak ako na iných dvojkolesových vozidlách, označovaných aj ako hoverboardy. S-Pod sa ovláda pravostrannou páčkou a na jedno nabitie je s ním možné precestovať zhruba 70 kilometrov s maximálnou rýchlosťou 38 kilometrov za hodinu.

Segway prisľúbil začiatok predaja S-Podu v druhej polovici tohto roka, no je možné, že nehoda na veľtrhu prinúti firmu ešte prehodnotiť svoje plány a vozidlo napokon predstaví o čosi neskôr.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vozidlo #segway #S-Pod #hoverboard