Philips obviňuje Fitbit a Garmin zo zneužívania patentov

Philips obviňuje niekoľko veľkých výrobcov nositeľných technológií z porušovania patentov a žiada kompenzáciu alebo zákaz predaja.

13.01.2020 13:30
inteligentný náramok, fitbit, band, fitnes,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Dohodnúť sa Philipsu nepodarilo, preto sa firma obrátila na Americkú obchodnú komisiu, ktorá má posúdiť jej sťažnosť o zneužívaní patentov výrobcami nositeľných technológií. Patenty firmy mali porušovať najväčší výrobcovia športových náramkov – Fitbit a Garmin spolu s tromi menšími firmami (Ingram Micro, Maintek Computer a Inventec Appliances). Philips žiada obchodnú komisiu, aby firmám nariadila platiť licenčný poplatok za využívanie jej patentov, prípadne aby úplne zakázala import ich výrobkov porušujúcich patenty.

Ako uviedol server The Verge, firmy údajne už tri roky kontinuálne porušujú štyri samostatné patenty, ktoré sa okrem iného týkajú monitorovania pohybu a funkcie alarmu. Paradoxom pritom je, že Philips v súčasnosti žiadne nositeľné zariadenia nevyrába. Jeho posledným počinom boli hodinky Health Watch v roku 2016, ktoré ale ľudí nezaujali. Fitbit v reakcii na obvinenia uviedol, že Philips len hľadá rôznych vinníkov, aby tak mohol ospravedlniť svoj neúspech. Fitbit, ktorý už v súčasnosti vlastní firma Google, je odhodlaný brániť sa aj pred súdom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Philips #fitnes náramok #Fitbit #nositeľné technológie #Garmin