Prestal vám fungovať WhatsApp? Aktualizujte si svoj mobil

Ak používate starší iPhone alebo mobil so zastaralým Androidom, od prvého februára vám s najväčšou pravdepodobnosťou nefunguje aplikácia WhatsApp.

03.02.2020 12:34
Instagram, Whatsapp, mobilná aplikácia,... Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Aplikácia WhatsApp, ktorú vlastní a spravuje Facebook, od prvého februára nepodporuje zastaralé operačné systémy na mobiloch. Ich majitelia tak nemajú na výber, len si kúpiť novší mobil alebo aplikáciu nepoužívať. Zmena podmienok používania sa dotkla miliónov používateľov po celom svete, ktorí používajú smartfón s verziou Androidu 2.3.7 alebo staršou a iPhone s verziou iOS 8 alebo staršou. To napríklad znamená, že WhatsApp už nefunguje na iPhone 4, na ktorý je možné nainštalovať maximálne iOS 7.

Pri niektorých starších mobiloch s Androidom je však stále možné ich systém aktualizovať na novšiu verziu, na ktorej WhatsApp fungovať bude. „Je jasné, že WhatsApp nemá žiadnu inú možnosť na zabezpečenie svojej služby, no výsledkom toho je, že aplikácia nie je kompatibilná so staršími smartfónmi,“ uviedol pre server BBC analytik Ben Wood. „Táto zmena bude mať neúmerný dopad najmä na užívateľov na rozvojových trhoch, kde stále prevláda používanie starších zariadení,“ dodal B. Wood.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #android #operačný systém #iOS #Whatsapp