Apple zjednotí nákup aplikácií pre iPhone a Mac

Namiesto samostatného nakupovania aplikácií pre iPhone a Mac budú nákupy univerzálna. Jeden nákup sprístupní mobilnú aj desktopovú verziu aplikácie.

09.02.2020 10:00
macbook air Foto:
Ilustračné foto
debata

V prípade, ak používate niekoľko výrobkov Apple, z vlastnej skúsenosti viete, že aplikácie pre počítač a mobil či tablet fungujú úplne nezávisle. Ak je aplikácia platená, je potrebné si ju kupovať zvlášť pre mobil a počítač bez ohľadu na to, že mobilná verzia je len upravenou či odľahčenou verziou aplikácie z desktopu.

Po rokoch sa Apple rozhodol systém nakupovania aplikácií zjednotiť a vývojárom ponúkne možnosť predávať spolu s aplikáciou pre počítače aj jej verziu pre mobily a naopak. Užívateľ si teda za jeden poplatok zakúpi aj licenciu pre svoj iPhone či iPad a rovnako aj pre počítač Mac.

Univerzálny predaj aplikácií pre iOS a macOS by mal byť pre vývojárov sprístupnený v marci. Následne môžu pre svojich zákazníkov pripraviť balíčky oboch verzií aplikácií. Zjednotené nákupy by sa mali týkať aj doplnkových nákupov priamo v aplikáciách. Ak si užívateľ zakúpi nejaký doplnok do aplikácie na mobile, mal by ho mať dostupný aj na počítači.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iOS #macOS