Hodinky Apple Watch sa po rokoch naučia monitorovať spánok

Obyčajná funkcia, ktorou disponujú aj najlacnejšie športové náramky, hodinkám Apple Watch chýbala. Nahrádzali ju externé aplikácia. Zmeniť sa to má s príchodom systému watchOS 7.

10.03.2020 22:08
Apple Watch, inteligentné hodinky, iWatch Foto:
Hodinky Apple Watch.
debata

Ak používate hodinky Apple Watch, určite viete, že Apple ani po rokoch neponúka vlastnú aplikáciu na meranie spánku. Vystačiť si tak častokrát musíte so spoplatnenými aplikáciami tretích strán, ktoré dokážu zbierať dáta zo senzorov na hodinkách a vyhodnocovať ich počas spánku.

Apple aj napriek prísľubom a očakávaniam do týchto dní nekonal. Zmeniť sa to má s príchodom operačného systému watchOS 7, ktorý všetky hodinky obohatí aj o funkciu monitorovania spánku. Informoval o tom server 9to5Mac, ktorý vychádzal z uniknutých častí zdrojového kódu systémov iOS 14 a watchOS 7. Spolu s watchOS 7 Apple predstaví rozšírenú funkciu aplikácie Zdravie, ktorá bude zaznamenávať spánok, vrátane jeho kvality a dĺžky.

Ďalšou novinkou v novom systéme je možnosť zdieľania ciferníkov s rodinou a priateľmi. Pribudnúť by mal aj tachymeter, teda funkcia na meranie dĺžky, vodorovných a výškových uhlov. Zatiaľ však nie je jasné, či bude dostupná pre všetkých alebo len pre najnovšieho hodinky Apple Watch 6, ktoré Apple plánuje takisto predstaviť. Kvôli koronavírusu však zatiaľ nevedno kedy. Tradičnú júnovú vývojársku konferenciu firma možno presunie na neskorší termín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #inteligentné hodinky #hodinky #Apple Watch #watchOS 7