Facebook spustil novú četovaciu aplikáciu pre páry

Netradičná komunikačná platforma s názvom Tuned má umožniť párom, aby medzi sebou jednoduchšie komunikovali. Posielať si budú môcť správy, zdieľať hudbu či písať odkazy do zápisníka. Na Tunes sa však vzťahujú rovnaké pravidlá ochrany súkromia ako na Facebooku.

08.04.2020 13:34
Facebook, Tuned Foto:
Četovacia aplikácia pre páry Tuned.
debata (1)

Napriek tomu, že Facebook už jednu komunikačnú platformu má, predstavil aj druhú četovú aplikáciu s názvom Tuned. Tá je určená pre páry, ktoré si cez aplikáciu môžu posielať privátne správy s multimediálnym obsahom. Tuned bol od začiatku experimentom vývojárskeho tímu, ktorý sa zameriava primárne na tvorbu nových sociálnych médií.

Facebook novú platformu prezentuje ako súkromné miesto na konverzáciu pre páry. Komunikácia však pravdepodobne nie je šifrovaná tak ako pri službe WhatsApp a vzťahujú s na ňu rovnaké podmienky používania a ochrany súkromia ako na Facebooku. To znamená, že prevádzkovateľ môže analyzovať komunikáciu a správanie užívateľov s cieľom poskytovania cielenej reklamy.

V prostredí Tuned si môžu dvojice medzi sebou okrem štandardných textových správ zdieľať aj hudbu, posielať fotky, poznámky či hlasové odkazy.

Tuned je zatiaľ dostupný len pre používateľov iPhonov v Kanade a Spojených štátoch. Pre používanie nie je potrebné vlastniť účet na Facebooku. Zaujímavé pritom je, že sa sociálna sieť rozhodla sprístupniť takýto projekt napriek tomu, že už dnes majú ľudia možnosť privátne komunikovať či už cez Messenger, WhatsApp alebo internetovú zoznamku, ktorú Facebook spustil v dvadsiatke krajín.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #komunikácia #platforma #čet #Tunes #četovacia aplikácia