Z krabice od televízora postavíte domček pre mačky. Samsung bude recyklovať obaly

Samsung zabalí nové televízory do krabíc, z ktorých postavíte prístrešok pre mačku aj stojan na knihy.

23.04.2020 13:08
samsung sero, televízor Foto:
Samsung k televízorom pribalí návod, ako z krabice postaviť prístrešok premačky či stojan na časopisy.
debata (1)

Firmy neustále vymýšľajú ako čo najefektívnejšie baliť svoje produkty a použiť pri tom minimum materiálu. Plastové krabičky vymenili za recyklovateľný papier a namiesto obrovských krabíc vystlaných polystyrénom už produkty balia do skladného kartónu bez zbytočného obalového materiálu.

Slúchadlá pribalené k smartfónom už neukladajú do zbytočných obalov, ale rovnako ako napájacie káble ich zviažu ich papierom. Pri televízoroch a notebookoch je zmena prístupu ešte okatejšia. Naleštený a oblepený farebný kartón s potlačou už nahradila obyčajná krabica.

Výrobcovia sa na jednej strane zamerali na to, aby boli balenia čo najviac ekologické a produkovali čo najmenej odpadu, no akosi pozabudli na to, že krabice aj tak skončia v odpade. Aby tomu tak nebolo, Samsung prišiel s netradičným nápadom. Najnovšie televízory bude baliť do krabíc, ktoré je možné použiť ako stavebnicu a poskladať si z nej úplne iný produkt. Aký? Napríklad príbytok pre mačky alebo stojan na noviny, knihy alebo podstavec na set-top box či DVD prehrávač.

Samsung do ekologických krabíc začne najprv baliť prémiové domáce televízory z radu Serif, Frame a Sero. V každom balení sa bude tiež nachádzať návod ako krabicu rozložiť a následne z nej postaviť niektorý z navrhovaných pomocníkov do domácnosti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #televízor #obal #kartón #krabica