Mapy Google začnú zobrazovať bezbariérové miesta

Google vyšiel v ústrety hendikepovaným ľuďom aj mamičkám s deťmi. Na mapách začne zobrazovať miesta s bezbariérovým prístupom.

25.05.2020 18:30
google accessible, Foto:
Google zobrazí na Mapách informácie o bezbariérovom prístupe.
debata

Hendikepovaní ľudia, či mamičky s kočíkmi vďaka novej funkcií nebudú musieť riešiť dilemu, či na vybranom mieste budú zápasiť s presunom. V Mapách Google pribudne ďalšia zaujímavá funkcia. Nový režim s názvom Prístupné miesta (z angl. Accessible Places) po aktivácii na mapách zobrazí informáciu o tom, či je vybrané miesto bezbariérové. Týka sa to vstupov do reštaurácií, verejných toaliet, parkovacích miest či výťahov. Informácie Google sprístupní tak pre Mapy v Androide ako aj v iOS. Zatiaľ však len v Spojených štátoch, Austrálii, Veľkej Británii a v Japonsku. Neskôr by mali pribudnúť aj ďalšie krajiny.

V momente, keď si užívateľ v aplikácii aktivuje funkciu Prístupné miesta, vo výsledkoch vyhľadávania sa mu pri konkrétnych miestach zobrazí ikona vozíčka. Takýmito miestami môžu byť reštaurácie, obchody či supermarkety. Následne bude mať tiež možnosť zistiť detaily o bezbariérovom prístupe, ako napríklad, či má reštaurácia toalety prístupné aj pre ľudí s vozíčkom, alebo či parkovisko nemá schody a ďalšie prekážky.

Google sa pri zbieraní infromácií o bezbariérových prístupoch spoliehal najmä na používateľov. Po tom, čo navštívili konkrétne miesto, ich aplikácia vyzvala, aby potvrdili, či bolo prístupné aj pre ľudí so sťaženým prístupom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #hendikep #Mapy Google #bezbariérový prístup