Cez WhatsApp už bude možné posielať aj platby

WhatsApp spustil platobnú bránu zatiaľ v Brazílii. Cez aplikáciu si môžu užívatelia posielať peniaze, aj platiť za drobný tovar.

18.06.2020 11:04
Instagram, Whatsapp, mobilná aplikácia,... Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Dcérska komunikačná platforma Facebooku, WhatsApp, v týchto dňoch spustila doplnkovú službu, ktorá užívateľom umožní zrealizovať drobné platby priamo v aplikácii. Novinka s názvom WhatsApp pay slúži na zasielanie peňazí iným používateľom, ale aj na drobné nákupy. Dostupná je zatiaľ v Brazílii, no neskôr sa má rozšíriť aj do Indie, Indonézie a Mexika. „Nakoľko sú platby cez WhatsApp prepojené so službou Facebook Pay, v budúcnosti by sme chceli ľuďom a firmám umožniť používať rovnakú platobnú kartu naprieč rodinou aplikácií Facebooku,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku.

Užívatelia, ktorí si budú medzi sebou posielať peniaze, nebudú platiť žiaden sprostredkovateľský či administratívny poplatok. Platby budú pre nich dostupné bezplatne. V prípade firiem tomu však bude inak. Akonáhle firma príjme platbu, Facebook si z nej strhne poplatok za spracovanie. V akej výške ale zatiaľ nevedno.

Facebook službu WhatsApp Pay spustil v Brazílii najmä kvôli rozsiahlej používateľskej základni. WhatsApp v krajine používa zhruba 120 miliónov ľudí, čo je druhá najpočetnejšia základňa po Indii so 400 miliónmi používateľov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #Whatsapp #WhatsApp Pay