Hudba Google Play končí. Nahradí ju YouTube Music

Na archiváciu playlistov alebo ich prenesenie do YouTube Music majú užívatelia už len niekoľko mesiacov. V októbri Hudbu Google Play firma pozastaví a v decembri úplne vypne.

09.08.2020 10:00
Google Play Music, Hudba Google Play, Google,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Už niekoľko rokov vedľa seba existovali dve veľmi podobné služby od Google – Hudba Google Play a YouTube Music. Kým prvá bola zameraná výhradne na streamovanie hudby, druhá ponúkala aj prémiový prístup k videám na YouTube bez reklám. Dlhodobo však nemalo zmysel živiť obe služby súčasne. Bolo len otázkou času, kedy sa s jednou z nich Google rozlúči. Stopku dostala služba Hudba Google Play. Všetci jej používatelia boli v týchto dňoch o ukončení fungovania služby oboznámení a vyzvaní, aby si buď uložili všetky svoje playlisty alebo preniesli knižnicu do YouTube Music. Čas majú len do konca roka.

“Medzi októbrom a koncom tohto roku natrvalo odstránime prístup k Hudbe Google Play. Svoje zoznamy skladieb, nahrané skladby a odporúčania si môžete preniesť do YouTube Music len jedným kliknutím,” píše Google. V októbri už služba nebude fungovať a nebude tak cez ňu možné počúvať hudbu. V decembri ju Google úplne vypne a len do konca roka tak budú mať užívatelia čas na to, aby si svoju hudbu archivovali alebo preniesli do novej služby YouTube Music. Tá funguje úplne rovnako, má rovnakú cenu a aj katalóg 65 miliónov skladieb. “Podpora obchodu s hudbou na Google Play sa tiež skončí o 30 dní. V Google Play už nebude možné nakupovať hudbu a všetky predobjednávky budú zrušené. Po prenose sa nákupy presunú takisto do YouTube Music.”

Užívatelia majú možnosť si svoju nahranú hudbu zo služby stiahnuť pomocou aplikácie Google Takeout. Ostatnú hudbu si môžu preniesť priamo v aplikácii YouTube Music. Pre tých, ktorí chcú odstrániť svoje údaje v Hudbe Google Play, Google ponúka aj túto možnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google Play #Hudba Google Play #streamovanie hudby #YouTube Music