Google Lens namiesto ťahákov. Aplikácia vyrieši aj zložité príklady z matematiky

Nová funkcia v aplikácii Google Lens si už poradí aj s riešením zložitých matematických príkladov. Zobrazí nie len výsledok, ale aj postup riešenia.

14.08.2020 14:33
Google, Google Lens Foto:
Google Lens už zvládne riešiť aj matematické príklady.
debata (5)

Aplikácií na riešenie matematických príkladov je na trhu mnoho. Majú však niekoľko nevýhod – buď si poradia len s jednoduchými počtami, cez foťák nedokážu rozpoznať všetky operácie alebo je potrebné rovnice do nich prepisovať ručne. Google v týchto dňoch predstavil novinku v aplikácii Google Lens. Táto aplikácia už dnes dokáže prekladať rôzne texty, rozpoznať objekty na fotkách, upravovať texty na obrázkoch, vyhľadávať podobné veci a predmety alebo pomáhať s výberom položiek v menu v reštaurácii.

Novinka sa týka matematiky a riešenia matematických príkladov. Ako funguje? Stačí aktivovať funkciu Homework (ang. domáca úloha) v aplikácii Google Lens a namieriť foťák na rovnicu v knihe. Študentom tak môže uľahčiť riešenie zadaní, no mnohým poslúži aj ako ťahák. Dobrou správou je, že nezobrazí len výsledok, ale aj celý postup riešenia úlohy. Google sa naučil riešiť matematické príklady vďaka spoločnosti Socratic, ktorej aplikáciu si kúpil minulý rok v auguste.

Ďalšou novinkou z dielne Google je pomocník pre nevidiacich. V aplikácii Google Lookout pomáha ľuďom so zlým zrakom alebo nevidiacim spoznávať predmety v okolí. Po novom dokáže aplikácia identifikovať potraviny, ktoré drží človek v ruke.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #aplikácia #matematika #Google Lens