Mapy Google budú mať viac detailov. Presnejšie zobrazia krajinu aj terén

Google vylepšuje svoje Mapy a užívateľom ponúkne viac detailov. Nebude tak problém rozpoznať husto zalesnené územia, pohoria či zasnežené kopce.

23.08.2020 17:30
Google Mapy, Foto:
Google Mapy zobrazia viac detailov terénu.
debata (3)

Google Mapy ponúkajú viacero vrstiev zobrazenia oblastí. Okrem bežnej dvojrozmernej mapy ponúka aj satelitné snímky či dokonca živý 3D náhľad cez prepojenú službu Street View. Ak Mapám ešte niečo chýbalo, bolo to viac detailov pri zobrazení terénu a odlíšení rôznych typov územia. V najnovšej aktualizácii, ktorú Google postupne sprístupní všetkým používateľom, táto novinka už bude dostupná. Čo to znamená? Mapy budú oveľa farebnejšie a detailnejšie. Už na prvý pohľad bude možné odlíšiť husto zalesnené územia od pahorkatín, bežné kopce od snehom pokrytých pohorí a púšte od zelenej prírody. Viac detailov Mapy zobrazia aj vo vybraných mestách – na začiatku Londýn, New York a San Francisco.

Presnejšie je zobrazenie terénu aj v mestách. Foto: Google
Screenshot 2020-08-23 at 11.52.39 Presnejšie je zobrazenie terénu aj v mestách.

Ako píše firma na svojom blogu, na vytvorenie detailnejších snímok využila bežné satelitné snímky a nový algoritmus, ktorý dokáže satelitné snímky využiť na popísanie terénu. Výsledkom sú mapy s oveľa presnejším zobrazení prírody a terénu. Púšte si tak už užívateľ nepomýli so zalesnenými oblasťami a pri zobrazení miest zas získa predstavu o tom, či sa nachádzajú viac v hornatej oblasti s vyšším prevýšením alebo sú skôr ploché.

Google Mapy zobrazia viac detailov terénu. Foto: Google
Google Mapy Google Mapy zobrazia viac detailov terénu.

Vo vybraných mestách zas Mapy zobrazia prechody pre chodcov, chodníky ale aj presnú šírku ciest. Doposiaľ mali všetky cesty len orientačnú šírku, ktorá častokrát nezodpovedala realite.

Vo vybraných mestách Google zobrazí cesty podľa... Foto: Google
Google Mapy Vo vybraných mestách Google zobrazí cesty podľa aktuálnej mierky.
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #satelitné snímky #Google Mapy