Operátori: Na Slovensku pribudne nový virtuálny operátor. Telekom končí s Easy

Pravdepodobne v októbri začne na Slovensku fungovať ďalší virtuálny mobilný operátor pod názvom Radosť. Využívať bude sieť O2 a za 20 eur mesačne ponúkne neobmedzené volania, SMS a aj dáta.

10.09.2020 16:00
Radosť, operátor Foto:
Operátor Radosť ponúkne tri typy balíčkov.
debata

Na Slovensku vzniká ďalší virtuálny mobilný operátor. Po vzore operátora FunFón alebo Tesco Mobile na trhu pribudne nová značka s netradičným názvom Radosť. Fugnovať bude podobne ako iné predplatené služby. Užívateľ si však namiesto kreditu bude každý mesiac kupovať niektorý z troch balíkov s názvami Malá Radosť, Veľká Radosť a Nekonečná Radosť. Líšia sa cenou aj objemom predplatených minút, SMS a dát.

Základný balík Malá Radosť stojí 5 eur a obsahuje 100 minút, 100 SMS správ a 2 GB dát. Balík Veľká Radosť stojí dvojnásobok a obsahuje 200 minút, 200 SMS a 8 GB dát. Pri týchto dvoch balíkoch je po ich prečerpaní možné dokupovať aj dáta na vyše za 2 eurá za 1 GB. Po prečerpaní voľných minút a SMS si operátor bude účtovať 5 centov za minútu alebo jednu SMS.

Nekonečná Radosť ponúkne neobmedzené dáta za 20 eur

Najzaujímavejším z trojice je balík Nekonečná Radosť, ktorý za 20 eur mesačne ponúka neobmedzené volania, SMS a aj dáta. Podľa krátkej komunikácie operátora s novinármi budú všetky tri zložky dostupné nie len do všetkých sietí na Slovensku ale aj v rámci európskeho roamingu. O detailoch však spoločnosť stále neinformovala. Nie je preto jasné, či bude nejakým spôsobom aplikovať pravidlá férového používania alebo obmedzí rýchlosť v 4G sieti O2. Zatiaľ dáta označil len ako “HD”, čím naznačuje, že nejaký rýchlostný strop bude aplikovať.

Mobilný operátor Radosť. Foto: Radosť
operátor, Radosť Mobilný operátor Radosť.

Radosť bude fungovať bez kamenných pobočiek. Komunikovať s operátorom bude možné len online a cez mobilnú aplikáciu, ktorá by mala byť dostupná od októbra. Následne by mala byť spustená aj ostrá prevádzka, ktorá je podmienená práve dostupnosťou mobilnej aplikácie. Cez aplikácu si užívatelia službu aktivujú, objednajú SIM kartu a následne aj vyberú niektorý z troch balíkov, ktoré si môžu podľa potreby každý mesiac meniť. Prvých 7 dní po aktivácii balíka je bezplatných.

Telekom nahradil Easy Predplatenkou

Zmeny v ponuke predplatených služieb oznámil minulý týždeň aj Telekom. Operátor po 21 rokoch končí so značkou Easy a premenuje ju na Predplatenku. Upravil tiež ponuku balíkov. Štandardne však účtuje 10 centov za minútu hovoru a SMS. Po dosiahnutí 50-centového denného limitu, teda po zaslaní 5 správ a uskutočnení hovorov v dĺžke 5 minút už Telekom ďalšie SMS a minúty neúčtuje. Cenový strop je samostatný pre SMS a volania.

Zo spomínaných balíkov sú na výber napríklad neobmedzené volania na vybrané číslo (aj v iných sieťach) počas 30 dní za 2,5 eura. Užíateľ si takýchto čísel môže vybrať aj viac, maximálne však 5, a za neobmedzené volania na každé z nich zaplatí 2,5 eur. Telekom vylepšil aj ponuku dát. Za 1 GB účtuje 3 eurá (pri platnosti 10 dní 2 eurá), za 3 GB 6 eur a za 5 GB 8 eur. Balíky sú platné 30 dní. Cez aplikáciu si môže zákazník vybrať aj denný balík s 300 MB dát za 50 centov, 2 GB za 1,5 eura alebo neobmedzené dáta za 2 eurá na deň.

Aktuálna dátová ponuka na novej Predplatenke od... Foto: Telekom
Telekom, Predplatenka Aktuálna dátová ponuka na novej Predplatenke od Telekomu.

Majiteľov Easy kariet Telekom zatiaľ k prechodu na Predplatenku nútiť nebude. Kedy Easy úplne deaktivuje zatiaľ neoznámil. Zaujímavosťou sú benefity pri aktivácii Predplatenky. Zákazník získa buď nekonečné volania na jeden mesiac alebo 1 GB balík dát. Ak službu začne využívať a dobije si ju sumou aspoň 5 eur, bude môcť využívať aj neobmedzené dáta počas piatkov v nasledujúcich troch mesiacoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Telekom #O2 #radosť #mobilný operátor #virtuálny operátor