Mapy Google už zobrazujú aj rizikové oblasti postihnuté pandémiou koronavírusu

Google spustil novú zaujímavú novinku vo svojich Mapách. V samostatnej vrstve zobrazí miesta s väčším výskytom ľudí infikovaných koronavírusom.

25.09.2020 18:00
Google, Mapy Google, Covid-19 Foto:
Covid-19 na Mapách Google
debata (2)

Google na svojom blogu informoval o novej funkcií v Mapách, ktorá vychádza z aktuálnych celosvetových štatistík v počte ľudí nakazených koronavírusom. V mobilnej aplikácii ponúka prehľad krajín a regiónov s väčším počtom prípadov nakazených. Oblastí sa líšia farbou. Čím tmavšia farba, tým viac rizikovou je daná oblasť. Slovensko je napríklad na Mapách oranžové, kým niektoré oblasti Španielska sú červené.

Covid-19 na Mapách Google Foto: Google
Google, Mapy Google, Covid-19 Covid-19 na Mapách Google

Google vo svojom Covid-19 radare vychádza z dostupných dát, ktoré sprístupňujú jednotlivé štáty. “Do Máp sme integrovali novú Covid vrstvu, ktorá zobrazí kritické informácie o množstve prípadov Covid-19 v danom regióne. Na základe toho sa môžu užívatelia rozhodnúť, či do oblastí vycestujú,” informovala na svojom blogu firma.

Covid-19 na Mapách Google Foto: Google
Google, Mapy Google, Covid-19 Covid-19 na Mapách Google

Funkcia je zatiaľ dostupná len v mobilnej aplikácii Mapy Google. Po jej spustení je potrebné v pravom hornom rohu vybrať vrstvu “Covid-19 info”. Následne sa mapy zafarbia do rôznych odtieňov oranžovej podľa toho, aký bol priemerný počet nakazených na 100-tisíc ľudí v priebehu posledných 7 dní. Google dáta získava aj z verejných zdrojov, akými sú inštitút Johns Hopkins, databáza denníka New York Times alebo Wikipédia. Informácie mu poskytujú aj ministerstvá zdravotníctva alebo Svetová zdravotnícka organizácia.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Mapy Google #pandémia #koronavírus #Covid-19