PayPal mení pravidlá. Ak ho nepoužívate, zaúčtuje vám 12-eurový poplatok

Populárna platobná brána PayPal mení pravidlá používania. Po novom zavádza takzvaný poplatok za neaktivitu. Ak sa užívateľ do svojho účtu neprihlási jeden rok, PayPal mu môže zaúčtovať 12-eurový poplatok.

02.10.2020 14:30
PayPal Foto:
Ilustračné foto
debata (6)

Kvôli pandémii koronavírusu mnohí obmedzili nákupy zo zahraničia. Platobná brána PayPal, ktorú mnohí používajú práve na online platby v zahraničných e-shopoch, mení pravidlá používania, ktoré sa dotknú všetkých. Ak ste posledných niekoľko mesiacov PayPal nepoužili a do svojho účtu ste sa ani neprihlásili, zbystrite pozornosť.

Služba už väčšine registrovaných používateľov zaslala informačný e-mail s odkazom na aktualizované podmienky jej používania. V podmienkach na stránke PayPal sa užívateľ dočíta okrem iného o poplatku za neaktivitu. “Zavádzame poplatok za neaktivitu pre tie účty, ktoré boli neaktívne po dobu najmenej 12 po sebe nasledujúcich mesiacov.” V praxi to znamená, že v prípade, ak sa v priebehu jedného roka užívateľ do svojho účtu neprihlási, PayPal mu môže zaúčtovať poplatok vo výške 12 eur. Tento poplatok mu však nebude strhnutý z platobnej karty, ale zo zostatku na PayPal účte. V prípade nulového zostatku, by mu poplatok nemal byť účtovaný.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #PayPal #platobná brána