Honor už nemá s Huawei nič spoločné. Má nového vlastníka

Firma Huawei sa pod tlakom amerických sankcií rozhodla predať mobilnú divíziu Honor. Novým vlastníkom je čínska firma Shenzhen Zhixin New Information Technology.

17.11.2020 17:05
honor 9x Foto:
Honor 9X
debata (2)

Americké sankcie, kvôli ktorým musel Huawei pozmeniť výrobu a nahradiť aj mnohých dodávateľov, donútili čínsku firmu k predaju svojej mobilnej divízie Honor. Tá sa zameriavala na výrobu a predaj smartfónov nižšej a strednej triedy, určených najmä pre mladších používateľov. Podľa Huawei bol Honor pod neustálym tlakom kvôli pretrvávajúcej nedostupnosti mnohých technických elementov. Nakoľko bol Honor dcérskou firmou Huawei, vzťahovali sa naň rovnaké obchodné obmedzenia. Huawei tak aj pri smartfónoch Honor musel používať vlastné komponenty a upravený operačný systém. To by sa odpredajom divízie mohlo zmeniť.

Novým vlastníkom Honor je čínska firma Shenzhen Zhixin New Information Technology, ktorá bola účelovo založená pre potreby akvizície. Firma združuje 30 rôznych obchodníkov a dílerov značky Honor, medzi ktorých údajne patrí aj štátom podporovaná firma Shenzhen Smart City Technology Development Group. Detaily transakcie zatiaľ nie sú známe. Honor v súčasnosti vyrába zhruba 70 miliónov zariadení ročne.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Huawei #Honor