WhatsApp od 1. januára nebude fungovať na niektorých mobiloch

Prvého januára skončí podpora aplikácie WhatsApp na niektorých starších smartfónoch. Četovacia aplikácia nebude fungovať na mobiloch so starou verziou iOS a Androidu.

31.12.2020 17:50
Instagram, Whatsapp, mobilná aplikácia,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Ak náhodou vlastníte a naďalej používate starší smartfón, od prvého januára v ňom možno nespustíte četovaciu aplikáciu WhatsApp. Populárna dcérska služba Facebooku oznámila, že od začiatku nového roka nebude podporovať smartfóny s operačným systémom starším než iOS 9 a Androidom do verzie 4.0.2.

Inak povedané, ak vlastníte iPhone 4 alebo niektorý z jeho predchodcov, WhatsApp už nebude môcť používať. Novšie verzie telefónov Apple podporované sú, je v nich však potrebné aktualizovať operačný systém. V prípade telefónov s Androidom to zväčša znamená, že podpora bude ukončená u modelov spred roku 2013. Ak je aktualizácia pre takýto mobil dostupná, je potrebné stiahnuť aspoň verziu Androidu s číslom 4.0.3, ktorá je najstaršou podporovanou.

Archivácia četu v aplikáciii WhatsApp. Foto: Tomáš Švec
WhatsApp Archivácia četu v aplikáciii WhatsApp.

WhatsApp umožňuje archív rozhovorov a všetkých multimédií aj stiahnuť a zálohovať. Ak by ste tak chceli urobiť, je potrebné otvoriť Nastavenia, záložku Chat a Archivovať celý chat (angl. Archive All Chat).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #android #iOS #Whatsapp