Instagram umožní obnoviť zmazané fotky a videá

Instagram upravil mobilnú aplikáciu a pridal do nej zopár skrytých noviniek. Jednou z nich je možnosť obnoviť zmazané fotky a videá.

07.02.2021 06:00
Instagram, nedávno zmazané, sociálna sieť Foto:
Instagram predstavil novú funkciu pre obnovenie zmazaných fotiek.
debata

Mobilná aplikácia sociálnej siete Instagram prešla viacerými zmenami. Zmenilo sa usporiadanie ikon, pribudli nové a niektoré sa zas skryli. Instagram okrem toho pripravil aj niekoľko špecifických zmien vo funkčnosti. Tou najväčšou je, že užívateľom umožní obnoviť už zmazané príspevky. Funkcia s názvom „naposledy vymazané“ (z angl. recently deleted) umožní obnoviť zmazané fotografie, videá či príbehy. Sociálna sieť tvrdí, že je to najmä kvôli prípadným odcudzeniam účtov, kedy je bežnou praxou, že „nový vlastník“ zmaže staré fotky a videá. Ak by tak po novom spravil a pôvodnému vlastníkovi by sa podarilo účet získať späť, mohol by odstránené fotky obnoviť.

Všetky fotky, ktoré sú z účtu odstránené, sú archivované po dobu 30 dní. Až po mesiaci ich Instagram zmaže, ak tak neurobí sám užívateľ. Pre prístup k archívu je však potrebná autorizácia prostredníctvom SMS alebo e-mailu. Nedávno odstránené fotky sú dostupné cez nastavenia – účet – naposledy vymazané.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sociálna sieť #Instagram