Hlavu hore. Google upozorní, aby ste počas chôdze nehľadeli do mobilu

Google testuje novú formu notifikácie na zariadeniach s Androidom. Užívateľov, ktorí počas chôdze pozerajú do mobilu upozorní, aby zdvihli hlavu a pozerali sa pred seba.

12.04.2021 19:30
Mobil Foto:
Ilustračné foto.
debata

Buďte opatrní, pozerajte sa pred seba, pozor kam kráčate. Toto sú jedny z hlášok, ktoré Google možno už onedlho zobrazí užívateľom na mobiloch s Androidom. Firma testuje novú funkciu v podobe notifikácie, ktorá by užívateľov upozornila, ak počas chôdze hľadia do mobilu. Funkcia s názvom Heads Up (z angl. Hlavy hore) bude súčasťou nástroja, ktorý užívateľom umožňuje kontrolovať čas strávený na mobile. V rámci nástroja bude napríklad možné obmedziť množstvo času stráveného v konkrétnej aplikácii alebo stíšiť upozornenia.

Apple do mobilného systému už funkciu kontroly času stráveného v aplikáciách takisto pred časom zabudoval. Funkcia s názvom Screen Time bola predstavená ešte v roku 2018 spolu s operačným systémom iOS 12. V nastaveniach telefónu je štandardne možné získať prehľad o priemernej dennej dĺžke používania mobilu, ako aj o používaní konkrétnych aplikácií. Funkcia prehľadne informuje o tom, koľko času užívateľ strávil napríklad prezeraním príspevkov na sociálnych sieťach, odpisovaním na správy na Messegeri, ako aj surfovaním na internete.

Podobnú funkciu už ponúkajú aj niektoré sociálne siete. Napríklad Instagram v prehľade aktivít zobrazuje koľko času ste v aplikácii strávili a umožňuje tiež nastaviť pripomienky pri prekročení stanoveného času.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #android #iOS #notifikácie