Pre prihlásenie sa do Google účtu bude potrebné dvojfázové overenie

Ani sofistikované heslo nepredstavuje podľa Google dostatočnú ochranu. Firma oznámila, že vo veľkom zavedie dvojfázové overovanie.

08.05.2021 06:00
heslo, password, hacker, prihlasovanie, údaje,... Foto:
Ilustračné foto
debata (7)

Ak sa do svojho Google účtu stále prihlasujete len prostredníctvom mena a hesla, onedlho to už nebude možné. Google na svojom blogu oznámil, že klasické heslá už vyčerpali svoj bezpečnostný potenciál a pri ochrane účtu pred odcudzením už nestačia. Užívateľom bude firma postupne automaticky nastavovať dvojfázové overenie identity. To v praxi znamená, že pri novom prihlasovaní sa už nebudú stačiť prihlasovacie údaje, potrebný bude aj ďalší verifikačný prvok, ako napríklad mobilná aplikácia Google Smart Lock.

Pri prihlasovaní sa na novom zariadení bude Google vyžadovať overenie identity len v prípade, ak je účet správne nakonfigurovaný. Presnú definíciu tohto pojmu však firma neuvádza. Podľa všetkého však užívateľ bude musieť na zariadení po zobrazení notifikácie potvrdiť, že je to práve on, kto sa snaží do svojho účtu prihlásiť. Okrem mobilnej aplikácie, respektíve natívnej podpory v Androide, je možné na tento účet použiť aj nástroj zvaný Google Authenticator, ktorý má takisto podobu mobilnej aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #autentifikácia #overenie identity #dvojfázové overenie