Test: Vyskúšali sme kombinovanú bezdrôtovú nabíjačku na mobil, hodinky aj slúchadlá

Od firmy Moshi sme už mali možnosť vyskúšať niekoľko výrobkov. Najnovšie sú nimi nabíjacia podložka Sette Q pre zrýchlené nabíjanie až dvoch zariadení naraz a kompaktná nabíjačka pre hodinky Apple Watch. Obe sú úplnými novinkami v portfóliu pôvodom americkej firmy.

24.06.2021 06:00
Moshi Flekto Compact, Moshi Sette Q Foto:
Nabíjačka Moshi Flekto Compact pre hodinky Apple Watch a univerzálna duálna bezdrôtová nabíjačka Moshi Sette Q pre smartfóny, hodinky a slúchadlá.
debata (1)

Nabíjacích podložiek podporujúcich bezdrôtové nabíjanie je na trhu veľké množstvo. Tie najlacnejšie môžete kúpiť už za 5 eur, avšak majú viacero obmedzení. Zariadenia nabíjajú len s veľmi nízkym výkonom. Pripájajú sa k 5 Wattovým nabíjačkám, no je potrebné počítať aj so stratami pri bezdrôtovom nabíjaní, ktoré môžu byť až v rádoch desiatok percent. To zistíte veľmi jednoducho – váš mobil sa na takejto podložke nabije za dvoj až trojnásobok bežného času. Ak ste zvyknutí nabíjať ho najmä v noci na nočnom stolíku, vôbec to neprekáža. Avšak, ak potrebujete zariadenie nabiť rýchlejšie, musíte zväčša siahnuť po kábliku. Spoločnosť Moshi v uplynulých týždňoch predstavila duálnu nabíjaciu podložku Sette Q, ktorá dokáže každé z dvojice zariadení nabíjať až s 15 Wattovým výkonom. Na podložke sa nachádza látkový poťah a gumené výčnelky, ktoré udržia zariadenie na mieste.

Univerzálna duálna bezdrôtová nabíjačka Moshi... Foto: Tomáš Švec
Moshi Flekto Compact, Moshi Sette Q Univerzálna duálna bezdrôtová nabíjačka Moshi Sette Q nabije naraz dva smartfóny, hodinky či slúchadlá.

Podložka sa predáva v dvoch variantoch – s nabíjačkou a bez nej. Nami testovaný model nabíjačkou nedisponoval, pripojili sme ho však k 61 Wattovému napájaciemu adaptéru Apple. O bezdrôtové nabíjanie sa starajú patentované moduly Q-coil s feritovou podložkou s vysokou hustotou, ktorá maximalizuje bodové nabíjanie zariadenia tak, že nedochádza k väčšiemu úniku prenášanej energie. Podľa výrobcu je možné nabíjať zariadenia aj cez hrubšie puzdro s hrúbkou 5 milimetrov. Pri bežnom nabíjaní iPhonu a slúchadiel AirPods môžeme potvrdiť, že čas nabíjania sa priblížil hodnotám pri nabíjaní 20-Wattovou rýchlonabíjačkou Apple. Rozdiel bol zhruba na úrovni 30 percent.

Moshi Sette Q – cena: 100 eur

Hodnotenie: 9/10

Druhou testovanou nabíjačkou je Flekto Compakt. Ocenia ju ale len majitelia hodiniek Apple Watch, pre ktoré je skonštruovaná. Tak ako názov napovedá, jej najväčšou výhodou sú kompaktné rozmery. Nie, že by klasický nabíjací kábel k hodinkám bol nespratný, no hodinky je naň možné len položiť horizontálne. Flekto Compact je vďaka kĺbovému mechanizmu možné ohýbať a cez USB-A konektor ho pripojiť k nabíjačke v stene či k powerbanke a hodinky tak mať otočené aj vertikálne. Apple Watch umožňuje pri takomto nabíjaní zobraziť čas podobne, ako stolové hodiny.

Nabíjačka Moshi Flekto Compact pre hodinky... Foto: Tomáš Švec
Moshi Flekto Compact, Moshi Sette Q Nabíjačka Moshi Flekto Compact pre hodinky Apple Watch a univerzálna duálna bezdrôtová nabíjačka Moshi Sette Q pre smartfóny, hodinky a slúchadlá.

Väčšina podobných nabíjačiek obsahuje len stojan, do ktorého je potrebné vložiť originálnu nabíjačku. Moshi však s Apple certifikáciou MFi vyrába nabíjačku, do ktorej už nie je potrebné nič vkladať. Hliníková nabíjačka je kompatibilná so všetkými generáciami hodiniek Apple Watch.

Moshi Flekto Compact – cena: 55 eur

Hodnotenie: 9/10

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Moshi #Sette Q #Flekto Compact