Instagram pripravuje predplatné. Niektoré príbehy budú spoplatnené

Instagram údajne pracuje na vývoji funkcie, ktoré by priniesla nový zdroj príjmov pre užívateľov ako aj sociálnu sieť. Užívatelia by mohli “uzamknúť” niektoré zo svojich príbehov, ktoré by tak boli dostupné len pre tých, čo si za ne zaplatia.

03.07.2021 06:00
Instagram, Facebook Foto:
Ilustračné foto
debata

Je už akýmsi štandardom, že prístup na sociálne siete je zadarmo. Napokon je úplne legitímne očakávať, že za ich používanie nebudú prevádzkovatelia účtovať žiadne poplatky, keďže zdrojom ich príjmov je reklama a predaj užívateľských dát na marketingové účely. Aj preto sa odvážne kroky spoplatniť niektoré časti sociálnych sietí nestretli u verejnosti s pochopením. Facebook to napriek tomu pravdepodobne na Instagrame vyskúša. Údaje pracuje na novinke s názvom Exkluzívne príbehy, ktorá fungovala na báze pravidelného mesačného predplatného.

Užívateľ by mal možnosť časť svojich príbehov uzamknúť a sprístupniť ich len odberateľom, ktorí si za ne zaplatia. Tieto príbehy by zároveň mali zablokovanú možnosť vytvorenia screenshotu, a teda by ich nebolo možné ďalej zdieľať. Na podobnom princípe dnes už funguje Twitter s funkciou Super Follow, ktorá takisto ponúka vybraný typ obsahu za poplatok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Instagram #exkluzívne príbehy