Tip: Cestujete do zahraničia? Nahrajte si očkovací preukaz do mobilu

Prinášame vám jednoduchý návod ako nahrať svoj očkovací preukaz priamo do iPhonu a uložiť do virtuálnej Peňaženky.

09.07.2021 06:00
getcovidpass.eu Foto:
Stránka getcovidpass.eu umožňuje digitalizovať svoj očkovací certifikát.
debata (4)

Ak cez leto plánujete vycestovať do zahraničia a už ste zaočkovaný, pred cestou by ste si mali vytlačiť potvrdenie o očkovaní, prípadne do mobilu nainštalovať oficiálnu aplikáciu GreenPass. Do mobilnej aplikácii si následne môžete vložiť unikátny QR kód, ktorý vám bol vygenerovaný. Majitelia smartfónov iPhone však môžu využiť aj malý trik a svoj očkovací certifikát si nahrať do natívnej aplikácie Peňaženka, v ktorej sú bežne uložené letenky, či platobné karty. Potvrdenie o očkovaní je následne zdieľané aj na hodinkách Apple Watch či počítačoch Mac.

Aký je postup? V prvom rade si musíte stiahnuť svoj digitálny očkovací preukaz, či už cez stránku korona.gov.sk alebo z e-mailu, ak vám už bol medzičasom automaticky doručený. Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) ľuďom, ktorí absolvovali aspoň prvé očkovanie postupne zasiela potvrdenia do e-mailu.

Cez mobil navštívte stránku Getcovidpass.eu, ktorá ponúka digitalizovanie Covid certifikátu. Stránka je dostupná aj v češtine. Kliknite na “Vytvoriť (Create)”, akceptujte podmienky a na ďalšej stránke už máte možnosť načítať QR kód cez fotoaparát alebo nahrať PDF/JPG súbor s certifikátom. Z vlastnej skúsenosti odporúčame prvú možnosť – Načítanie QR. Po naskenovaní QR kódu z vášho certifikátu stránka automaticky vytvorí jeho digitálnu verziu, ktorú následne cez tlačidlo “Pridať” môžete vložiť do svojej Peňaženky (Wallet).

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone #očkovací preukaz #GreenPass