Nový iPhone bude mať funkciu, ktorú majitelia Androidov poznajú už roky

Funkcia zvaná “Always On” sa postará o to, aby sa na displeji neustále zobrazovali základné údaje ako je čas, dátum či zmeškané hovory. Pohotovostný displej už dva roky funguje aj na hodinkách Apple Watch. Majitelia mobilov s Androidom sa však s ním mohli zoznámiť už dávnejšie.

20.07.2021 06:00
Apple, iPhone 12, iPhone 12 mini Foto:
Ilustračné foto
debata (5)

V minulosti to bývalo naopak. Apple bol zväčša firmou, ktorá udávala technologické trendy na dlhé roky dopredu. Karta sa však obrátila a s mnohými inováciami Apple len dobieha konkurenciu s Androidom. Firma sa už naučila, že nemusí byť vo všetkom prvá a oveľa dôležitejšie je, že to čo urobí aj funguje. Inak tomu nebude ani pri funkcii zvanej Always On, ktorá sa má napokon objaviť aj v nových smartfónoch iPhone 13, respektíve 12s.

Funkcia Always On využíva časť OLED displeja na kontinuálne zobrazovanie základných údajov ako je čas, dátum či informácie o zmeškaných hovoroch a SMS správach. Vďaka OLED displeju nie je potrebné “rozsvietiť” všetky diódy, ale len ich malú časť, vďaka čomu sa výrazne neskracuje výdrž na batériu. Svoje o tom vedia napríklad aj majitelia hodiniek Apple Watch, ktorí od piatej generácie môžu funkciu využívať bez toho, aby museli hodinky častejšie nabíjať. Nové iPhony, ktoré by mohli Always On displej takisto využívať však budú výrazne zaostávať za konkurenciou. Viaceré mobily s Androidom totiž už rovnakou funkciou disponujú niekoľko rokov.

Podľa špekulácií, ktoré ale tentokrát už nebudú ďaleko od pravdy, budú nové iPhony Pro a Pro Max využívať aj displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Tá mala byť už súčasťou vlajkových lodí z minulého roka, no Apple napokon vypočítavo uvedenie nových displejov o rok posunul.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #OLED displej #iPhone 13 #Apple. Always On