Čína deťom obmedzí hranie videohier na jednu hodinu v piatok a cez víkend

Maloletí, ktorí ešte nedosiahli vek 18 rokov sa budú môcť hrať videohry len jednu hodinu v piatok, cez víkendy a počas sviatkov.

31.08.2021 09:30
čína, počítač, klávesnica, cenzúra, špionáž,... Foto:
Ilustračné foto
debata (14)

Čínske deti po novom nebudú môcť tráviť všetok voľný čas hraním videohier. Národný regulačný úrad pre štátnu spravodajskú agentúru Šinčua uviedol, že dohliadne na to, aby deti mohli hrať videohry len jednu hodinu denne, v piatok, počas víkendov a sviatkov. Na hranie hier im vyčlení čas medzi ôsmou a deviatou hodinou večer. Vývojárom hier a prevádzkovateľom herných platforiem regulátor takisto nariadi, aby zabránili deťom hrať sa hry mimo schválený čas.

graphichighrescropped Čítajte aj Na veľkých horúcich planétach pokrytých oceánom by mohol byť život

Ako uviedol server BBC, odvolávajúc sa na správy publikované viacerými čínskymi médiami, len nedávno boli online hry označené za “spirituálne ópium.” Na to nadväzuje aj spomínaný neštandardný a veľmi prísny prístup regulátora, ktorý si viac posvieti aj na firmy v online hernom priemysle. Obmedzenie času vyhradeného na hranie hier však v Číne nie je žiadnou novinkou. Doposiaľ mohli deti a tínedžeri hrať hry maximálne hodinu a pol počas bežných dní a tri hodiny denne počas sviatkov. Táto ochrana detí pred závislosťou na hraní hier však nebola podľa regulátora dostatočná.

dragon Čítajte aj ISS: Astronautka dostala na 50. narodeniny špeciálnu zásielku zmrzliny

Zaujímavé sú aj konsekvencie, ktoré vyhlásenie regulátora so sebou prinieslo. Krátko po tom, čo štátne média zverejnili články o návykovosti online hier a negatívnom dopade na psychiku detí, sa hodnota akcií mnohých čínskych herných firiem výrazne prepadla. V júli pritom firma Tencent oznámila, že za pomoci rozpoznávania tváre bude deťom brániť hrať hry medzi desiatou hodinou večer a ôsmou hodinou ráno.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #regulátor #online hry #herný priemysel